Sarajke dominiraju fudbalskom scenom

Kada jedna ekipa u polufinalu savlada protivnika sa 7-0, a zatim u finalu slavi sa 8-0, onda se s pravom za taj tim može može reći da je sinonim za dominaciju. Ime ekipe koja pobjeđuje je SFK 2000 Sarajevo.

SFK 2000 Sarajevo, Merjema Medić najbolja igračica futsal turnira u Brčkom
SFK 2000 Sarajevo: Merjema Medić najbolja igračica futsal turnira u Brčkom

Prije nekoliko sedmica su osvojile turnir u Zagrebu, a tokom vikenda su nastavile uspješno i na bosanskohercegovačkoj sceni, u Brčkom, gdje je, pod okriljem Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, odigran turnir u futsalu, na kojem su trijumfovale igračice sarajevskog fudbalskog tima.
Prije finalnih susreta, fudbalerke Ženskog nogometnog kluba SFK 2000 Sarajevo su odigrale odličnu grupnu fazu turnira, zabilježivši ukupno pet pobjeda sa gol razlikom 33-1 (jedini pogodak su primile od Novog Travnika koji su savladale sa sjajnih 8-1), a tu su i pobjede nad Lokomotivom (6-0), i Mostarom (4-0)
U polufinalu turnira u Brčkom SFK 2000 Sarajevo su savladale Modriču rezultatom 7-0, a u finalu su se susrele sa svojim najljućim rivalkama – Banja Luke, koje su porazili sa visokih 8-0. Treba istači da su Sarajke do ove pobjede došle bez svojih najboljih igračica, Jasne Đoković i Mise Kuč, a dostojan zamjena im je bila šesnaestogodišnja Merjema Medić, koja je ponijela i naslov najbolje igračice turnira, ponovivši uspjeh iz Zagreba, gdje je također proglašena najboljom.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *