SARTR: Džepovi puni kamenja

‘Džepovi puni kamenja’ je priča o dvojici statista, Džeku i Čarliju, koji se slučajno upoznaju dok statiraju na velikom holivudskom filmu koji se snima u malom selu u Irskoj.

Džepovi puni kamenja, SARTR
Džepovi puni kamenja, SARTR

Pored glavnih junaka, upoznajemo stanovnike siromašne irske pokrajine koji također učestvuju u snimanju, te filmadžije iz najveće svjetske industrije zabave.

Džepovi puni kamenja, SARTR
Džepovi puni kamenja, SARTR

Ovaj tekst savršeno suprotstavlja umjetnost i život u nama mentalitetski bliskom tragikomičnom miksu. Dok radnja filma prikazuje prirodne ljepote Irske i hepiendovski rasplet glavnog sukoba, za vrijeme snimanja istog, pokrajinu Keri uzdrma vijest o samoubistvu mladog Džekovog rođaka Šina, koji je nova žrtva seoskog propadanja i nacionalne sklonosti sanjanju američkog sna i života negdje drugo. To je izvrstan motiv koji sjajno konotira sa trenutnom situacijom u našoj zemlji, gdje je veliki broj mladih ljudi nesretan, letargičan i sklon razmišljanju da je spas u odlasku i to je jedan od razloga zašto je ovim mladim glumcima bio posebno inspirativan.

Džepovi puni kamenja, SARTR
Džepovi puni kamenja, SARTR

Džek Kvin se nedavno vratio iz Amerike, postiđen i nesretniji nego ranije. Promjena sredine bez spoznaje i promjene percepcije ne mora nužno značiti bolji život, jer tek kad su on i Čarli uvidjeli drugu stranu Hollywooda, preživjeli Šinovu sahranu, mijenja se njihova percepcija o njima samima, polaze od sebe i razmišljaju o tome da snime svoj film. Ostaje nada da će biti dovoljno hrabri i uspjeti živjeti svoj američki san u Irskoj, kao što reditelji i glumci žele da ostave nadu i ohrabrenje prvenstveno svojoj generaciji da probaju zamisliti i živjeti idealan život ovdje gdje, također, dolaze svijetske zvijezde da pronađu inspiraciju u zemlji bogatoj prirodnim resursima i talentovanim ljudima.

Autorica: Marie Jones
Režija i uloge: Adi Hrustemović, Igor Skvarica

Stručni saradnik: Ermin Bravo

Termin:
27. maj 2014 @ 20:00h
Mjesto: SARTR Sarajevo
Ulaz: 5 KM

Rezervacije ulaznica na tel: 033/664-070 i 061/434-846. Prodaja ulaznica svakim radnim danom od 10.00 do 14.00 sati. Na dan predstave od 18.00 do 20.00 sati. Za grupne posjete, ucenike i studente odobravamo popust.

mapa područja

Pogledajte mapu

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *