SARTR: Plumb BO-BO, ZU

Nikad nije prerano početi sa edukacijom djece, osjećaj i potreba prema umjetnosti se razvija još dok je dijete u stomaku. Konačno treba početi razvijati tu potrebu i u našoj zemlji!

PLUM BO-BO, ZU (Aparat teatar,  foto: Velija Hasanbegović)
PLUM BO-BO, ZU (Aparat teatar, foto: Velija Hasanbegović)

Predstava ‘Plumb BO-BO, ZU’, prva je predstava za bebe u BiH. Bavi se smiješnim i tužnim, pokretom i zvukom, oblikom i bojom. Tražeći način komuniciranja sa publikom koja još ‘ne govori’ ova predstava se oslanja na sposobnosti teatra, kao žive umjetnosti, da bez ikakvih tehničkih efekata zainteresira publiku. Predmeti koji se koriste u predstavi su ili jestivi ili napravljeni od materijala i bezbjedni su za dječije grickanje. Duhovita igra zvuka i pokreta, boje i oblika je pravi događaj i za svu teatarsku publiku. BO-BO simbolizira pokret, a ZU simbolizira zvuk, dva su klauna, koji se upuštaju u igru otkrivanja svijeta. ‘Plumb BO-BO, ZU’ pomaže i odraslima da progovore jezikom djece. Nekad i ne znamo koliko toga nam najmlađi mogu reći na ‘svom jeziku’!

PLUM BO-BO, ZU (Aparat teatar,  foto: Velija Hasanbegović)
PLUM BO-BO, ZU (Aparat teatar, foto: Velija Hasanbegović)

‘Želimo obratiti pažnju na bebe, koje imaju svoje potrebe i slažemo se da te potrebe nikad nije prerano ispuniti. Prepuštamo se eksperimentu otvorenog srca. Potrudićemo se da nikog ne prepadnemo, malo ćemo da sviramo, malo ćemo da plešemo i da se služimo prastarim trikovima klauna. Naš baby teatar omogućava djeci ranog uzrasta da upoznaju teatarsku formu i da prihvate teatar sastavnim dijelom svog odrastanja. Uvijek je interaktivan, što malu djecu potiče na upoznavanje svijeta u skladu sa njihovim trenutnim potrebama: dodir, pokret, grimasa, boja, zvuk, vrisak, ples, plač, smijeh… Tako svako igranje postaje nova i originalna predstava.’, kaže rediteljica Belma Lizde-Kurt.

Režija i koncept: Belma Lizde-Kurt
Muzika: Dušan Vranić – Duco
Scenografija i Kostimografija : Belma Lizde-Kurt

Uloge:
Maja Zećo – BO-BO
Dušan Vranić – ZU

Produkcija: Aparat teatar i Sarajevski ratni teatar – SARTR

Termin:
08. juni 2014 @ 11:00 / 17:00h
Mjesto: SARTR Sarajevo

Cijena ulaznica za odrasle iznosi 10 KM, školarce 5 KM, a bebe i djeca predškolske dobi imaju besplatan ulaz. Broj mjesta je ograničen, a rezervacije ulaznica se može obaviti putem telefona 033 664 070 u periodu od 10h do 16h.

mapa područja

Pogledajte mapu

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *