Taxi prevoz

« Javni transport

Početkom 17. stoljeća na ulicama Pariza i Londona saobraćale su kočije koje su vukli konji a koje su se mogle iznajmiti za prevoz ulicama ovih gradova. U 19. stoljeću u ovim gradovima su kraljevskim ukazima određena i prva pravila taksi službe koja su zahtjevala unaprijeđenje dizajna radi povećanja sigurnosti i brzine prevoza. Vremenom su kočije sa konjima zamijenili automobili koji su kroz prošlost postajali udobniji, sigurniji i brži način prijevoza putnika. Današnji automobili namjenjeni taksi službi su klimatizirani i opremljeni najsavremenijom opremom koja garantuje udoban prevoz.

Ne dajte da vas varaju!
Ne dajte da vas varaju!

Cijene taksi-prevoza u Sarajevu

Ovo su stvarne cijene taksi-prevoza u Sarajevu za ključne relacije od i do Aerodroma Sarajevo:
– Aerodrom – Ilidža : 6 KM / 3 €uro
– Aerodrom – Dobrinja : 4 KM / 2 €uro
– Aerodrom – Baščaršija : 15 KM / 8 €uro
Taxi-prevoznici u Sarajevu

Odaberite svog taksi prevoznika:
– BOSS TAXI : 033 531 200
– CRVENI TAXI : 033 760 600
– KALE TAXI : 033 570 900
– PAJA TAXI : 033 15 22
– SAMIR & EMIR TAXI : 033 15 16
– SARAJEVO TAXI : 033 15 15
– ŽUTI TAXI : 033 663 555
« Javni transport

24 Odgovori na “Taxi prevoz”

 1. Hi

  I caught a taxi in Sarajevo this morning from the History Museum to the Tunnel Museum at 11:30 Am and left my white Nikon Camera in the taxi. I didn't take a note of the taxi number I'm afraid.

  Please can you let me know if a taxi gets handed in or reported as found. I will pay a reward if it is found.

  Many thanks
  Mike

 2. Don't ever call for Samir&Emir taxi. I usually call for another taxi but they weren't available so I went with Samir&Emir taxi. I admit it wasn't the longest route(although they should take you wherever you want) but as a female in the middle of the night, the main priority was to get home fast and safe. The driver didn't turn on the taximeter, was rude and charged for a price that I usually pay for a route where I pass half of the city. I saw no point in arguing because, again, it was in the middle of the night and I didn't want any trouble with a taxi driver. They don't deserve a taxi license or better said earnings from this business because they are unprofessional.

 3. Dobar dan, danas sam se vozio od Baščaršije do muzeja BiH taksijem, a taksist mi je vožnju naplatio 25BAM, a prava cijena je maksimalno pet maraka. Samo šaljete lošu sliku o sebi.

 4. 08.10.2018.U 19 .35na Otoci isla sam trotoarom i sa semafora se zafurao vozac PAJA TAXI.Uz sami trotoar me je “zaljepio vodom do pola ledja.Mob.mi je bio u tasni inace bih odmah uslikala tablice.Pocinju sa 035ili6 mrak je bio.Kultura na nivou.U tramvaj sam usla i voda se sa mene sljevala.

 5. Počela bi sa poštovani ali daleko ste vi od nekoga koga treba poštovati,
  Taxi od hotela Hollyvod do centra je bio 20 maraka a na povratku nas je vaš taxista opelješio i naplatio 60 maraka, taximetar je nariktao da 3x više računa, ali da je to sve to bi još bilo super, nego… Na naše pitanje kako tako puno on je postao agresivan, prijetio se da će nas izudarat a nije nam htio stati kod hotela vjerovatno da nebi bilo ljudi u blizini te nas je ostavio 100 metara prije hotela jer kao on ne smije na parking hotela. Dakle, stao nam je nasred ceste.
  Ovakvo dno dna ponašanje, arogantnost, agresivnost od osobe koja je na svome radnom mjestu u životu nisam doživjela.
  Svima ću preporučiti da ovdje nikada ne dolaze jer meni osobno ovaj incident koji sam doživjela mogu reći da je uništio puto anje. Kada bi ukratko opisala jednom riječju taxi Sarajevo… To bi bilo FUJ registracija auta je K17-O-286 AUTO GOLF

 6. Sandra, i po registraciji se vidi da to nije regularni taxi. Regularni taxi registarska tablica pocinje sa TA. Sarajevo je puno divljih taxista, koliko god se policija trudila da ih ukloni sa ceste, oni se ponovo pojave. Zato treba UVIJEK zvati Sarajevo taxi, tu onda nema greske.

 7. Sinoc oko 1:30 ustao sam u taxi na Kovacicima i vozio se do Hamdije Cemerlica 13 zaboravio sam mobitel u taxiju molim vozača da se javi na 061531258… Mobitel je Samsung. Hvala. Dajem nagradu.

 8. Za 5 Dana provedenih u Sarajevu,
  1. Dan, Sarajevo taxi, aerodrom -bolnica Koševo 25km,taxi pro karta okrenuta naopako, taximetar pokriven u pregradi?! i priča od Triglava do Djevdjelije…

  2.-5 dan Crveni Taxi. dan, Mojmilo-Bolnica Koševo ,nikada nije prešlo 12-13 Km , taximetar na retrovizoru, vidljiv klijentima,profesionalna kartica istaknuta (znaš ko te vozi), broj vozila i tablica uvijek u desnom donjem uglu na sofersajbi.
  Totalna transparentnost.
  Vozači profesionalni,lagana vožnja bez trzavica i nema ”suplje price”.
  Srdačno preporučujem crveni taxi..

 9. Halo Sarajevo taxi! Znate li šta vam rade taksisti na stajalištu Aerodrom? U noćnoj smjeni
  naplaćuju vožnju do grada 30 Km za releciju koja ne košta vi iše od 15 KM. Nema drugog prevoza,
  morate pristati na njihove uslove.

 10. Savjet svima koji dolaze u Sarajevo…
  Kao i u Beogradu i Zagrebu , ovde su samostalni taxi prevoznici otprilike 80% bagra a 20% regularni i pošteni prevoznici.
  Na aerodromu i na autobuskoj/željezničkoj stanici očekujte da ćete 95% biti prevareni, tako da ne ulazite tu u taxi.
  Moj prijedlog vam je Crveni Taxi.
  Ugodan boravak u Sarajevu…

 11. Stalno mi se dešava da taksisti sa sarajevskog aerodroma voze bez taksimetra i naplaćuju astronomske cijene. Zadnji put 12.12.20 za voznju od aerodroma do Dobrinje koja nije trajala duze od 5 min taksista je trazio 15 km! Sramotno i žalosno

 12. Armine je si li nasao mobitel?
  Meni se nikad nije desio incident jer bi ja nekom odma srce izvadio

 13. Jučer sam došla u Sarajevo i sjela u taksi na autobusnoj i ta vožnju od 3 km mi je naplatio 30 km .Navečer sam na stajalištu Bas Čaršija bila odbijena od tri taxsi jer je kratka relacija .Ovo je definitvno prelilo času i odlučila sam da nikad vise ne dodjem u Sarajevo koju zbog ovih sitnih sibicarskih duša gubi svoj ugled .Šta vise da kažem osim Fuj Fuj 95 %Sarajevskih taksista .Posto mi ovo nije prvi put Sarajevo ću zaobilaziti u velikom luku sto svima preporučujem .

 14. Ne znam koja taxi služba je bila u pitanju ali vožnja od 5,2km
  ( aerodrom – Čengić vila B) sa tri kofera =25KM!?
  Tip nas opljačka ono pravo šanerski. Uporedite uslugu da tog istog dana, dakle 4 sata ranije razdaljinu od 26 km u Istanbulu (došao pred stan) smo za nas 5 platili 26km!? Bagra!

 15. Prije par dana pitao sam taksistu na aerodromu Sarajevo da li me moze voziti sa ukljucenim taksietrom. Odgovorio i je da ne dolazi u obzir i da on sam formira cijene kako on hoce.Kao najveca tuga tu je na metar od nas stajao uniformisani policajac koji se pravio da ne cuje nas razgovor.

 16. Sinoc pored autobusne stanice moj drug je prihvatio prijevoz od mladica koji ga je u pola cijene odvezao na Otoke, medjutim zaboravio je prtljagu u autu, a decko koji ga vozio nema tablu da je taxi te mu se ne moze naci kontakt. Ako neko zna nesto svaka informacija bi dobro dosla.

 17. Taxi from SJJ to the Bas Carsija charged me 35 BAM at 17.00 PM and during the trip he was constantly on his phone checking social media, sms or God knows what. His eyes was max 5 minutes on the road during the trip through the heavy traffic in Sarajevo. Overcharged and scared to the dead. Shameful behavior.

 18. Jutros je taxista od hotela Grand do Aerodroma uzeo 25 km,navodno uzimaju I po prtljagu, a juce nam je drugi taxsista uzeo od Bus stanice do Bascarsije 15 km, mogu reci da su ovi sarajevski taxsisti do dna, a taxsimetar odmah pocetna 2,5 km ili 3,0 km

 19. Taxi od aerodroma do zeljeznicke stanice u podne, bez prtljage, 1 osoba – 44 KM

 20. U 11 sati navecer taksi naplacuje sa aerodroma do orange hotela na ilidzi punih 50 km za dvije osobe. f u j.

 21. Sramota države I grada.
  Aerodrom do UL Sulejmana Filipovica naplaćeno 20 km. 1 starija osoba I kofer.
  Ponašanje banditskog primitivca.
  Pomozite da zaštitimo taxi usluge I da dozvolimo časnim ljudima da rade I hrane svoje porodice.

 22. Gospođo Bahrija!!!!!!!!
  Nije lijepo da drugima dajete savjete da zaobilaze Sarajevo i sl. Nije lijepo što šta ali ko to danas gleda!Nije moguće da je sav vaš boravak u SA.sveden na šibicarske duše i Sarajevo taksi!!!Ne branim nikoga,ali vaše je onda da pazite,prepoznate bandite,pardon pivovare Jel ste,vidim,ekspert za iste i umjesto da zaobilazite Sarajevo,zaobiđete upravo njihUgodan vam svaki sljedeći dolazak u naš Šeher,a ujedno vas molim ako imate sliku da pošaljete,da vas mogu zaobići tj.da vas ne odbiju,možda čak da bude gratis,obzirom kako ste divne riječi rekli o našem gradu! lp

 23. Prije 10 dana sam utela neki novi taxi sa B ,bijelo auto zwlena sliva do Twrezije ulice kod autopraonica.Izgubila sam skuow dioptrijske naocale Pier Carden .Ako moze ,da mi vlasnik vrati?

 24. Vozili se danas taksijem (ne znam udruzenje, ali mladić, vozi Toyota , mislim Auris). Izuzetno prijatan i on i voznja. Do Egipatske ambasade od Baščaršije -6.5KM. Veoma zadovoljni.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *