Stigla Hillary

Hillary Clinton
Hillary Clinton
Državna tajnica Sjedinjenih Američkih Država Hillary Clinton doputovala je u BiH, u sklopu turneje zemljama regiona tokom koje će također posjetiti Srbiju i Kosovo.

Clintonova će danas u Sarajevu prisustvovati ceremoniji otvaranja nove zgrade Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, nakon čega će obaviti razgovore sa članovima Predsjedništva BiH, uključujući i novoizabranog člana Bakira Izetbegovića. U palnu je i obraćanje studentima.

Američki zvaničnici su najavili da će Hillary Clinton tokom susreta sa političkim liderima u Bosni i Hercegovini još jednom naglasiti spremnost SAD da pomogne evroatlantske integracije zemlje i podsjetiti na obaveze koje Bosna i Hercegovina mora sama da realizira.

Već i vrapci na grani znaju da se moraju kloniti ruta kojim će Clintonova ići po glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Državna agencija za istrage i zaštitu je formirala operativni štab čiji je zadatak osiguranje ove posjete. Ne treba zanemariti činjenicu da glavnu riječ oko osiguranja vode gosti (Amerikanci), dok će domaćini – službenici SIPA, pripadnici Federalne uprave policije, Ministarstva unutrašnjih poslova KS, Granične policije BiH, te Obavještajno-sigurnosne agencije – biti ispomoć.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *