Studenti prava u BiH dobili evropsku šansu

ELSA BiH – Evropsko udruženje studenata prava Bosne i Hercegovine je početkom sedmice održalo dvodnevni trening za svoje nove članove u prostorijama PIC Svjetske banke u Sarajevu.

ELSA BiH
Evropsko udruženje studenata prava Bosne i Hercegovine

Preko 20 studenata Pravnog fakulteta Sarajevo je imalo priliku dobiti iscrpne informacije o ELSA koje je najveće svjetsko udruženje studenata pravnih nauka rasprostranjeno u 40 zemalja širom Evrope.

Putem ELSA BiH studenti mogu da prisustvuju pravnim seminarima studenata širom Evrope, da stažiraju u evropskim kompanijama i institucijama ili da se akademski razvijaju pišući radove i učestvujući u takmičenjima.

Prvi dan treninga je obilježila Katarina Lundahl, predsjednica ELSA Finske, koja je studentima predstavila rad svog ogranka te iznijela svoja iskustva u radu sa studentima prava širom Evrope.

Tokom drugog dana, agencija Infohouse je volonterski održala trening o pisanju projekata kako bi studente educirala za budući rad.

ELSA BiH planira svoj rad i članstvo proširiti i na pravne fakultete u Bihaću, Banja Luci, Tuzli, Zenici, Istočnom Sarajevu te Mostaru. Obzirom da je ELSA veoma cijenjena u evropskim akademskim krugovima, studenti prava širom BiH su pokazali interes za priključenje ovom studentskom udruženju kako bi stekli reference za budući pravnički rad širom Evrope.

Više o samoj organizaciji se može saznati na bh-pravnici.com.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *