Svečano otvorenje Zvrk ćuprije sljedeće sedmice

Uz most je paralelno urađena i sanacija šetališta duž Obale Maka Dizdara, koja sa novim mostom čini jedinstvenu cjelinu.

Zvrk ćuprija (Sarajevo, 13. juni 2012, Mina Coric)
Zvrk ćuprija (Sarajevo, 13. juni 2012, Mina Coric)
Uz prigodan kulturno-umjetnički program, u srijedu 22. augusta 2012. godine u 20 sati, planirano je otvorenje novoizgrađenog pješačkog mosta koji povezuje Radićevu ulicu sa Akademijom likovnih umjetnosti u Sarajevu, simboličnog naziva ‘Festina lente – Požuri polako’, a zbog karakterističnog izgleda među Sarajlijama već prozvanog ‘zvrk ćuprija’.

Most je čelične konstrukcije, sa staklenom ogradom, obložen aluminijskim pločama – talpama. Raspon mosta iznosi 38 metara, a širina se kreće od četiri do sedam metara.

Projekat mosta je urađen na osnovu idejnog rješenja tadašnjih studenata druge godine Produkt dizajna na Akademiji likovnih umjetnosti, Amile Hrustić, Adnana Alagića i Bojana Kanlića.

Uz most je paralelno urađena i sanacija šetališta duž Obale Maka Dizdara, koja sa novim mostom čini jedinstvenu cjelinu. Očekuje se da radovi na sanaciji šetališta budu okončani do svečanog otvorenja.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *