Kategorije
Susreti i zbivanja

Kako unaprijediti ekonomski i društveno-politički položaj žena u Bosni i Hercegovini

Povodom obilježavanja 100 godina Međunarodnog dana žena, Agencija za ravnopravnost spolova Bosne i Hercegovine, Udruženje Infohouse i Fondacija CURE organizuju konferenciju “Kako unaprijediti ekonomski i društveno-politički položaj žena u Bosni i Hercegovini”. Konferencija će se održati danas u prostorijama Franjevačkog međunarodnog studentskog centra. Uvodničar će biti Patrick S. Moon, ambasador SAD u Bosni i Hercegovini.

Kategorije
Sarajevske novosti

Volontiraj-kreditiraj u Sarajevu

Udruženje INFOHOUSE, pod sloganom “Ekstremni volonterizam”, nastavlja sa prezentacijom projekta “Volontiraj-kreditiraj”, podjelom info matrijala graÄ‘anima i privrednicima odreÄ‘enih gradova. Ekipa je do sada bila u Bijeljini, Banja Luci, Brčkom i Bihaću, a sljedeći grad je Sarajevo, gdje će 26. juna u periodu od 12 do 14 sati dijeliti materijali na trgu preko puta ParkuÅ¡e.

Kategorije
Sarajevske novosti

Volontiraj-kreditiraj u cijeloj Bosni i Hercegovini

“Ekstremni volonterizam” je slogan pod kojim je “Udruženje Infohouse” danas u Bijeljini krenulo sa promocijom projekta Volontiraj-kreditiraj u kojem učestvuje 20 gradova, 98 srednjih Å¡kola i 1'900 učenika. Promocija se sastoji od uličnih akcija sa prigodnom nagradnom igrom za graÄ‘ane, zatim sastanaka sa privrednicima i donatorima u privrednim komorama nekoliko bosanskohercegovačkih gradova. Projekat “Volontiraj-kreditiraj” pruža […]