Tajna džema od malina – Nova formula

„Tajna džema od malina“ predstavlja dramatizaciju istoimene zbirke priča Karima Zaimovića.

Tajna džema od malina – Nova formula (SARTR)

Da li duh koji noću straši goste u hotelu Evropa ima neke veze sa Jakobom Esalovićem, čovjekom sa Šiljinim licem? Sarajevski vampir ponovo šeta gradskim ulicama. Ko će mu ući u trag? Da li je nevidljivi čovjek Amir Amrić u susretu sa svojim bratom konačno spoznao svoj lik u ogledalu?

Da li su istiniti podaci Pedra Paname, po kojima je najezda džinovskih pacova u Sarajevu tek zakašnjela posljedica neslavnog eksperimenta nacističke jedinice Klingsor? Hoće li pismo, koje je Ona ponovo poslala ljubavi svog života, konačno naći pravi put do svog primaoca? Toliko novih pitanja i nerazjašnjenih sarajevskih misterija.

Senzacionalno: Zapanjujuća otkrića na temelju najnovijih istraživanja!

Sarajevski ratni teatar ponovo je okupio odabrani tim istraživača i istraživačica da sve gornje navode još jednom preispitaju. Neustrašivi novinar/zavodnik Pedro Panama, tajna agentica/spisateljica/kopačica dijamanata Ona, slikar/nakaza sa Alifakovca Jakob Esalović, pijanista amater/vampir/poručnik Hiršfic, strip scenarista/nevidljivi čovjek Amir Amrić U NOVOM SVJETLU!

Dramatizacija i dramaturgija: Bojana Vidosavljević, Dario Bevanda, Adnan Lugonić
Scenografija: Mirna Ler
Kostimografija: Emina Hodžić Adilović
Muzika: Damir Imamović
Scenski pokret: Branko Potočan
VJ-ing: Edita Gazibara
Vizuelni identitet i animacije: Emina Kujundžić
Dizajn: FABRIKA
Ilustracija: Dragan Rokvić
Izvršne producentice: Sabina Šabić, Latifa Imamović
Producent: Nihad Kreševljaković

Igraju:
Snežana Alič,
Alban Ukaj,
Jasenko Pašić,
Ermin Bravo,
Adi Hrustemović,
Benjamin Bajramović

Karim Zaimović (1971.-1995.) bio je jedan od najvećih književinh talenata na ovim prostorima u 20. stoljeću. Njegova tragična smrt spriječila je puni razvoj i ostvarenje jednog enormnog literarnog dara. Ipak, i sama „Tajna džema od malina“ osigurala je Zaimoviću značajno mjesto u svakoj povijesti bosanskohercegovačke književnosti. Knjiga je nastala u periodu opsade, i upravo je to razlog za njeno postavljanje na scenu Sarajevskog ratnog teatra. Mnogi naši suvremenici smatraju da je najtragičnija sudbina bosanskohercegovačke književnosti dvadesetog stoljeća upravo sudbina Karima Zaimovića.

Predstavu „Tajna džema od malina“ realizira Sarajevski ratni teatar SARTR u koprodukciji sa Fondacijom Karim Zaimović, Internacionalnim teatarskim festivalom MESS i WARM.

Repertoar Sarajevskog ratnog teatra »

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *