Trio PHACE večeras na SONEMUS Festu 2022

Ovogodišnje izdanje SONEMUS Festa, koje će se održati u Sarajevu u periodu od 15. do 19. oktobra 2022. godine, uključuje tri koncerta gdje će različiti ansambli izvesti neka od etabliranih djela savremene umjetničke muzike.

Ivana Pristasova Zaugg

U Galeriji Bosanskog kulturnog centra KS, večeras će se u 20:00 predstaviti članovi renomiranog austrijskog ansambla PHACE. Ovom prilikom će kao trio nastupiti eminentni muzičari i članovi ovog kamernog sastava, Ivana Pristasova Zaugg (violina), Roland Schueler (violončelo) i Mathilde Hoursiangou (klavir).

Mathilde Hoursiangou

Na programu će se naći djela eminentnih evropskih kompozitora kao što su “Tox” za violinu, violončelo i klavir Reinharda Fuchsa i “Capriccio Meccanico” za violinu i klavir Ališera Sijarića. Trio PHACE će izvesti i kompozicije tri mlade perspektivne kompozitorice: “MATH” za violinu, violončelo i klavir Hanan Hadžajlić, “Variazioni sul bianco” za violončelo i klavir Daniele Terranove i “Il colore dell'ombra” za violinu, violončelo i klavir Clare Iannotte, koja su već ušla u repertoare značajnih evropskih ansambala.

Roland Schueler

Udruženje Nove Muzike – SONEMUS koncert realizuje u saradnji sa Muzičkom akademijom Univerziteta u Sarajevu, Austrijskim kulturnim forumom Sarajevo i Bosanskim kulturnim centrum KS.

Ulaznice po cijeni od 10 KM dostupne su na online platformi kupikartu.ba, kao i na svim prodajnim mjestima ovog servisa.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *