U septembru Konferencija o mladim i za mlade

U organizaciji Jadranskog Savjeta (Adriatic Council) u Sarajevu će od 22. do 24. septembra 2016. godine biti održan ADRIATIC YOUTH FORUM – Konferencija o mladim i za mlade.

Adriatic Youth Forum, Sarajevo 2016
Adriatic Youth Forum, Sarajevo 2016

Jadranski Forum mladih Sarajevo 2016 je jedinstvena prilika da se na jednom mjestu upoznaju i razgovaraju najbolji koje Bosna i Hercegovina i region danas imaju. Svoje prisustvo su potvrdili mladi ljudi, koji su svoje profesionalne karijere izgradili u zemlji i inostranstvu, uspješni pojedinci iz raznih oblasti čija riječ mijenja stvarnost, kao i nadležni pojedinci u institucijama koje imaju obavezu baviti se budućnošću mladih.
Svoja iskustva i poglede na budućnost mladih u Bosni i Hercegovini i Jadranskom regionu, u obrazovanju, kulturi, politici prema mladima i izvrsnoj poslovnoj praksi, između ostalih će prenijeti: direktor njemačkog Blumbbery-a Amil Hota, novinar Muharem Bazdulj, uposlenik NASA-e Sanel Babić, osnivačica Sarajevske filmske akademije Emina Ganić, poliglota i humanista dr Nino Fejzibegović, osnivačica EDUS-a dr Nirvana Pištoljević; rukovodioci nekih od najvećih kompanija u regionu poput: Preventa, Kolektora, Mercatora, NELT-a, Union Banke, Gorenja; kao i političari član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, bivši predsjednik Srbije Boris Tadić, bivši član Predsjedništva BiH Željko Komšić, te mnogi drugi uspješni pojedinci i kompanije.

Adriatic Youth Forum, Sarajevo 2016
Adriatic Youth Forum, Sarajevo 2016

Jadranski Savjet je nezavisna, nepolitička i neprofitabilna organizacija, sa sjedištem u Ljubljani, Republika Slovenija i ograncima svuda u regionu. Ovaj Institut djeluje u regiji od Alpa do Egeja i od Jadranskog do Crnog mora. Nastao je kao odgovor na ponovnu pojavu retrogradnih procesa, koji čitav region gura u apatiju i beznađe.
Jadranski savjet čine odgovorni pojedinci koji svojim iskustvom i znanjem žele pomoći vladama, nevladinim organizacijama i ostalim učesnicima u društvenim procesima u regionu, da prepoznaju svoje interese i da stvaranjem jasne politike miroljubive aktivne koegzistencije, objedine svoje nacionalne interese u jedan zajednički, a to je region prosperiteta, rasterećen prošlosti koji gradi sretnu budućnost za sve svoje građane. Kako sami kažu: Novo doba za Jadranski region!

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *