Uklanjanje ruševina krova Ledene dvorane

Zakonske procedure koje su kočile početak faze čišćenja otpada nastalog nakon urušavanja krova Ledene dvorane, napokon su privedene kraju.

Urušeni krov Ledene dvorane KSC Skenderija
(Sarajevo, februar 2012)

Propisana pravila koja nalaže zakon morala su biti ispoštovana jer su vještaci morali utvrditi koliko će koštati uklanjanje urušene krovne konstrukcije. Određena je cijena od 60.000 maraka, a raspisana su tri tendera na koja su se prijavila tri ponuđača.

“Najpovoljniji ponuđač, odnosno izvođač radova je izabran. Sada čekamo da prođe vremenski rok za obavještenje, koji bi trebao da traje najmanje deset dana, i nakon toga ćemo napokon pristupiti uklanjanju željeznih konstrukcija, srušenih stropova i ostalog građevinskog materijala koji sačinjava otpad u Ledenoj dvorani.”, saopštio je Hajriz Bećirović, direktor KSC Skenderija.

Još se ne zna da li je uzrok rušenja težina snježnog pokrivača ili greška u gradnji obzirom da su potporne grede koje su držale krov pretanke, što se naročito može vidjeti nakon rušenja kada je sve ogoljeno.

Krov Ledene dvorane se urušio 12. februara 2012. godine, samo pola sata nakon što su djeca koja treniraju fudbal imala trening u dvorani.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *