Umjetnici stvaraju djela o Sarajevu

Umjetnici iz Bosne i Hercegovine, Turske, Finske, Makedonije, Njemačke, Kosova, Švedske, Mađarske i Velike Britanije učesnici su druge Međunarodne umjetničke kolonije Sarajevo 2014, koja se održava u prostoru Gazi Husrev-begovog hanikaha, na temu ‘Austrougraski period Sarajeva’.

Međunarodna umjetnička kolonija Sarajevo 2014

U okviru druge Međunarodne umjetničke kolonije Sarajevo 2014 nastaje 50 radova na kojima će umjetnici prikazati svoj doživljaj Sarajeva kroz period Austro-Ugarske. U ovim trenucima 25 umjetnika strpljivo radi na jedinstvenim umjetničkim djelima koja će od 14. oktobra 2014. godine krasiti izložbu što će biti otvorena u hanikahu. Namjera je da likovna kolonija postane tradicionalan događaj u Sarajevu, te povezivanje umjetnika iz raznih dijelova svijeta s ciljem kreacije jedinstvenih umjetničkih radova i stvaranja novih prijateljstava.

Međunarodna umjetnička kolonija Sarajevo 2014

Bosnu i Hercegovinu predstavljaju: Dževdet Nikočeić, Ćazim Hadžimejlić, Edin Numankadić, Mensura Jahić, Merima Ivković, Mustafa Skopljak, Hamzalija Muhić, Ira Skopljak, Amra Kozić, Mersiha Merdžanović, Suvada Šaćiragić, Avdo Žiga, Damir Avdić i Mirsada Baljić. Iz Turske dolaze Orhan Cebrailoglu, Ziyad Sultanov i Teymur Agalioglu, iz Mađarske Zalan Kertan, iz Finske Amir Khatib, iz Makedonije Nevzat Kica Bejtuli, sa Kosova Ethem Baymak, iz Njemačke Gabriele Schaffartzik, iz Švedske Ali Najar, iz Velike Britanije Gwen Jones. Počasni učesnici izložbe su Affan Ramić i Jusuf Nikšić.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *