UNCLE SAM DECIDED

Uncle Sam Decided« Muzika Sarajeva

Uncle Sam Decided je formiran u januaru 2007. godine u Sarajevu. Postavu benda čine članovi iz poznatih sarajevskih hardcore/punk i metal bendova.

Nakon raspadanja benda Access Denied, gitarista Kenan Ljuca i bubnjar Vanja Gutić odlučuju nastaviti sa radom i oformiti novi bend, koji će svirati muziku bez striktno određenog žanra. Bend je imao već nekoliko gotovih pjesama kada im se pridružio basista, Vedad Strujić, iz hardcore/punk benda Stroj (ex Kazna). Tada već sklopljen bend počinje sa intenzivnim radom i njihov stil sviranja se danas može okarakterisati kao mješavina hardcora-punka-trash metala.

Uncle Sam Decided, SarajevoPjesme su pisane na engleskom jeziku i ograđuju se od bilo kakvog nacionalističkog i fašističkog karaktera. Do danas bend ima preko 30 autorskih pjesama, od kojih su pet snimljene na EP izdanju, pod nazivom Lord Of Insanity, koje je izdato 2008 godine. Tenutno bend snima svoj prvi album, pod nazivom State Of Mind, koji treba izaći krajem 2009 godine.

Uncle Sam Decided iza sebe ima mnoštvo koncerata od kojih se ističu nastupi kao support bendovima Ritam Nereda, Mise en Scene, Van Gogh, Kud Idijoti i još mnogim drugim.

Uncle Sam Decided važi za jedan od najperspektivnijih sarajevskih underground bendova mlađe generacije.

>> više o Uncle Sam Decided

« Muzika Sarajeva

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *