Higijenski servis za hvatanje pasa u Novom gradu

Na području sarajevske općine Novi Grad uskoro će biti otvoren Higijenski servis za hvatanje pasa-lutalica, a građani će telefonom moći prijaviti prisustvo pasa koji izazivaju opasnost.

Pas lutalica na crvenom tepihu

Općina Novi Grad Sarajevo je u budžetu za ovu godinu planirala 35.000 KM za zbrinjavanje pasa u azilu i određena sredstva za saradnju s Veterinarskom stanicom. S tim u vezi će uskoro, u sklopu javnog poduzeća ‘Lokom’, biti otvoren Higijenski servis za hvatanje pasa-lutalica.

Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o pristupanju osnivanja Javnog preduzeća ‘Lokom’ donijelo je Općinsko vijeće Novi Grad Sarajevo kako bi se tom preduzeću omogućilo proširenje djelatnosti za formiranje higijenskog servisa za hvatanje pasa-lutalica, a preduzeće će, kako je predviđeno Odlukom, biti u vlasništvu ove sarajevske općine.

Pas lutalica odmara u hladu

‘Najvažniji dio Odluke, koji nam je bio neophodan kako bismo krenuli u formiranje higijenskog servisa se odnosi na proširenje djelatnosti kojom će se baviti preduzeće. Nakon što Odluka stupi na snagu, objavljivanjem u Službenim novinama krenućemo u proceduru formiranja higijenskog servisa u preduzeću, gdje bi trebala raditi dva čovjeka., saopštio je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić.

Nakon uspostave Higijenskog servisa, psi bi trebali biti sklonjeni s novogradskih ulica, a potom predati Veterinarskoj stanici, gdje će veterinari izdati nalaz, na osnovu kojeg će se odrediti dalja sudbina životinja. U tu svrhu će biti iskorištena vozila koja općina već posjeduje, s tim da će u njih biti postaljeni neophodni kavezi za životinje.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *