Uspostavljanje željezničkog putničkog saobraćaja do Podlugova

Voz u Željezničkoj stanici Sarajevo

Na prijedlog Ministarstva saobraćaja, Vlada Kantona Sarajevo donijela je Odluku o uspostavljanju željezničkog putničkog saobraćaja na relaciji Podlugovi – Ilijaš – Željeznička stanica Sarajevo.

“Željeznički saobraćaj je od velike važnosti. Cilj nam je da unaprijedimo javni prevoz i smanjimo gužve, posebno u periodima kada smo počeli sa velikim projektima koji se čekaju godinama. Svaka općina našeg kantona nam je bitna i dužni smo raditi najbolje kako bismo omogućili direktne linije prema gradu bez bilo kakvih presjedanja”, saopštio je ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta.

Ministar saobraćaja KS Adnan Šteta

U ovoj godini je Vlada na osnovu prijedloga resornog ministarstva uspostavila željezničku liniju Pazarić – Željeznička stanica Sarajevo.

“Naši građani koriste voz, primjer koji imamo sa linijom za Pazarić se pokazao odličnim. Imamo dobru saradnju sa Željeznicama FBiH, stoga vjerujemo da će prepoznati značaj i linije do Podlugova i da ćemo postići dogovore koji će biti najbolji za građane, ali i za jačanje željezničkog saobraćaja”, dodao je Šteta.

Kanton Sarajevo će, shodno Zakonu o finansiranju željezničke infrastrukture i sufinansiranju putničkog i kombinovanog saobraćaja, sufinansirati obavljanje usluga željezničkog saobraćaja do Podlugova.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *