Usvojena Strategija razvoja Sarajeva do 2020.

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Sarajeva jednoglasno je usvojena Strategija razvoja Sarajeva do 2020. godine.

Miroslav Živanović

Glavne karakteristike Strategije prezentirao je zamjenik gradonačelnika Sarajeva Miroslav Živanović, koji pojašnjava kako Strategija Grada Sarajeva predstavlja okvir s najvažnijim društvenim i ekonomskim opredjeljenima u sklopu kojih će se definirati konkretni programski ciljevi: ‘Ovaj dokument je važan za privlačenje stranih investicija. Godišnji planovi strategije uticat će na oblikovanje cjelokupne nacionalne politike.’, kaže Živanović.

Vijećnici su konstatovali da je riječ o izvornom dokumentu, te da bi Startegija sama po sebi bez urađene socioekonomske analize bila nedorečena, zbog čega ona mora biti važan dio ove strategije. Dokument govori i u prilog tome da mladi ljudi mogu izvaredno raditi ako imaju viziju projekata, obzirom da su upravo mladi radili na izradi Strategije.

Na sjednici je naglašeno da Informacija o kriminalitetu, javnom redu i miru i saobraćaju na području grada Sarajeva za period januar-oktobar 2012. godine nije dostavljena predsjedavajućem Gradskog vijeća Grada Sarajeva Željku Leru.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *