Kamerni teatar 55: Veče sa Sidranom

‘Da mi je sada 15 do 20 godina, vjerujem da bih repovao, ali sa poezijom.’

Abdulah Sidran

Poetsko-književni program pod nazivom ‘Veče sa Sidranom’ je svojevrsni performans Abdulaha Sidrana, koji se održava jednom mjesečno u sarajevskom Kamernom teatru 55.

Ovo je doba površnosti, plitkoće i krajnje ljudske sebičnosti.

Pred uvijek punom salom događa se kolažni program poezije, muzike i likovne umjetnosti, protkan i uvezan pjesnikovim pripovijedanjem u kom se prepliću smijeh i suze, humor i gorka ironija.

Veče sa Sidranom u Kamernom: Pjesnik vodi publiku u nostalgične prostore poezije, slikarstva, muzike i humora. U programu je 2012. godine učestvovao i bosanski kipar Enes Sivac, među Sarajlijama poznat kao onaj koji je u ratnim danima postavio žičanog biciklistu da pređe s jedne na drugu stranu Miljacke.

Termin:
17. april 2014 @ 20:00h
Mjesto: Kamerni teatar 55 Sarajevo

Abdulah Sidran, rođen 2. oktobra 1944. godine u Sarajevu, bosanskohercegovački je pjesnik, prozaik i jedan od najznačajnijih filmskih autora (scenarista) u kinematografiji bivše Jugoslavije. Sidran je autor scenarija za filmove “Sjećaš li se Dolly Bell?“, “Otac na službenom putu“, “Kuduz“, “(A)Torzija”. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja. Redovni je član Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine i majstorski kandidat u šahu.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *