Veliki interes mališana za KID Fest 2012

Nekoliko hiljada mališana koji su danas stigli u glavni grad Bosne i Hercegovine uživali su u raznovrsnim programima 9. KIDS Festivala.

Kids Fest (Sarajevo, 9. juni 2012)
Kids Fest (Sarajevo, 9. juni 2012)

Štand svoje zemlje danas je posjetio ambasador Japana u Bosni i Hercegovini, nj.e. Hideo Yamazaki: “Ugodno sam iznenađen sadržajima koji se nude djeci. Imao sam priliku vidjeti impresivnu radionicu prijatelja iz Indije. Nadam se da ćemo u godinama koje su pred nama ugostiti i umjetnike iz Japana na KIDS Festivalu.”, rekao je Yamazaki.

Japanci na Kid Festu (Sarajevo, 9. juni 2012)
Japanci na Kid Festu (Sarajevo, 9. juni 2012)

Ekološku radionicu koju je organizovala Ambasada Francuske posjetio je Roland Gilles, ambasador Francuske u našoj zemlji: “Raduje me veliki interes koji vlada za temu ekologije koju obrađujemo u sklopu naše ovogodišnje radionice. KIDS Festival je jedinstveni praznik zabave i znanja za djecu ove zemlje.”, istakao je Gilles.

Zabave nikad dosta na Kids Festu (Sarajevo, 9. juni 2012)
Zabave nikad dosta na Kids Festu (Sarajevo, 9. juni 2012)

Projekcijom animiranog filma LORAKS završen je program prvog dana 9. KIDS Festivala.

Ne propustite

Radionice, izložbe, zabava i štandovi otvoreni su svaki danom od 14 sati. Od 17 sati se održavaju DJ animacije i show program, koji prethode filmskim projekcijama. Ulaznice po cijeni od 3 KM mogu se kupiti svakog dana od 10 do 17 sati na festivalskoj blagajni u OC Zetra.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *