Vijećnica: Potpisan ugovor o izvođenju građevinskih radova

Potpisivanje ugovora o izvođenju građevinskih radova na VijećniciGradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i generalni direktor GP “Bosna” Uglješa Kisić u četvrtak su, u zgradi Vijećnice, potpisali Ugovor o izvođenju građevinsko-zanatskih radova na jednom od simbola Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Za ovu fazu radova, najveći dio sredstava osiguran je donacijom vlade Kraljevine Španije u iznosu od milion eura.

Svoj doprinos su dali i Budimpešta, Beč, Podgorica, Ljubljana, Tirana i Nikozija, potom biblioteke Srbije, Francuske, Austrije, Holandije, Kipra i Norveške, te Grad Sarajevo, Kanton Sarajevo putem Kantonalnog zavoda za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa i Federalno ministarstvo kulture i sporta.

Ugovorom su predviđeni građevinski radovi na obnovi dijela nedostajuće konstrukcije i rekonstrukcije dijela krova s kišnom i gromobranskom instalacijom, te zanatski radovi na restauraciji i rekonstrukciji fasade s fasadnom stolarijom na objektu Vijećnice.

“Današnjim potpisivanjem Ugovora, krećemo u realizaciju III faze obnove ovog kulturno-historijskog spomenika”, napomenuo je gradonačelnik Behmen, zahvalivši svim donatorima i učesnicima u projektu rekonstrukcije Vijećnice.

Također je istaknuto da se krajem oktobra očekuju sredstva Evropske unije – Evropske komisije od četiri miliona eura za daljnju rekonstrukciju i restauraciju objekta Vijećnice.

GP “Bosna” d.d. Sarajevo treba u roku od 24 mjeseca od dana potpisivanja Ugovora da završi radove.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *