VIP u Sarajevu

VIP, Beograd
VIP, Beograd
Beogradski rap duo, grupa “VIP”, održat će nastup u sarajevskom Clubu Cinemas / Sloga 15. maja, sa početkom u 21 sat.

Iza imena grupe “VIP” stoje Relja Milanković (aka. Demian, Rexxxona) i Ivan Jović (aka. Ikac), koji su svoju ozbiljniju muzičku karijeru započeli prije desetak godina, na krilima jednog ogromnog talasa hip-hop kulture, koji je preko noći zahvatio sve države bivše Jugoslavije.

Paralelno sa debitantskim albumom, ovaj dvojac isprobava i svoj glumački talenat, tako da iste godine (2002.) izbacuju ploču “Ekipa Stigla”, te snimaju film “Jedan Na Jedan” u režiji Mladena Matičevića. Uz produkciju koja uveliko nadilazi tadašnje standarde, te nekoliko klasika kao što su “Atlantida”, “Ako Riba Drolja Postane”, “Oko Novca Sve Se Vrti” i “Biznis Da Popizdiš”, album prvijenac grupe “VIP” opravdava simboliku svoga imena i donosi grupi veliku popularnost.

Širom regiona vrlo brzo kupe simpatije, kako publike, tako i kritike. Ekipa je definitivno stigla. Samo godinu kasnije, nastavljaju saradnju sa dotadašnjim producentom Oneyom (Vanja Ulepić), te se pojavljuju na njegovoj kompilaciji “Bassivity Mixtape – Prvi Put”. Uz danas već afirmirane izvođače, kao što su “Marchelo”, “Bad Copy”, “Gospoda”, “Struka”, J”uice” i “Shorty”, grupa preko noći postaje regionalni hip-hop superbrand.

Njihova pjesma “Moj život”, sa već spomenute kompilacije, smatra se jednim od njihovih najvećih hitova ikad. Uz visoko budžetni spot za istu, Ikac i Demian se etabliraju kao lideri hip-hop scene u Srbiji, a njihov producent, Oneya, postaje jedan od najpoznatijih hip-hop producenata u regionu.

Njihova zajednička izdavačka kuća “Bassivity Music”, čiji je Oneya idejni tvorac, pomiče produkcijske standarde, što je u konačnici rezultiralo brojnim uspješnim albumima koji su izašli pod “Bassivity” etiketom. U pauzi između prvog i drugog studijskog albuma, momci se posvećuju solo projektima – “Rane Volume 1″ i “U Gostima Mixtape”, te aktivno nastupaju širom regiona. Njihovi koncerti su nerijetko rasprodani, što čini jednu od njihovih najbitnijih referenci, a od velikog broja uspješnih nastupa potrebno je izdvojiti onaj u “Beogradskoj Areni”, na spektakularnom koncertu “50 Cent-a”.

Drugi studijski album grupe “VIP”, nakon dugogodišnjeg iščekivanja od strane publike, napokon je ugledao svjetlo dana (2009.) na opšte oduševljenje njihovih fanova. Dugo su ga pripremali, birali pjesme, dvoumili se oko imena, angažovali neke nove producente, da bi na kraju sve rezultiralo sa 16 rap klasika zapakovanih u konačni naziv “Živa Istina”.

Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 10 KM, a na dan koncerta 15 KM.

Pretprodajna mjesta: Sloga, Skate shop Madness, Caffe Opera, Caffe bar SKY (Ilidža), Food Office i AG Club.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *