XTR Otvoreni dani letenja 2012 u Rajlovcu

Zainteresovani mogu doći na XTR Otvorene dane letenja u sljedećim terminima: 8. juni od 14 do 18, 9. juni od 11 do 18 i 10. juni od 10 do 16 sati.

Open Air Days, Sarajevo
Open Air Days, Sarajevo
Na vojnom aerodromu Rajlovac od 8. do 10. juna održat će se zračna sportska manifestacija XTR Otvoreni dani letenja 2012. u organizaciji Udruženja za podršku razvoju sportskog turizma Ekstremna relaksacija iz Sarajeva.

Svrha ovog događaja je sportska prezentacija ultra lakih letjelica i ponuda ultra lakog letenja za sve vrste pilota, ali i za zainteresovane posjetioce, saopćeno je iz Udruženje za podršku razvoju sportskog turizma Ekstremna relaksacija.

Ovogodišnji Otvoreni dani letenja će obogatiti Sarajevo za još jedan sportski događaj. Posjetiteljima će biti ponuđena mogućnost da lete sa iskusnim pilotima nekoj od letjelica po izboru. Novac od prodatih karata za demo letove će pokriti samo mali dio troškova projekta.

Cijene 15-minutnih demo letova će biti od 35 do 65 KM zavisno od vrste letjelice. XTR tim će od 8. do 10. juna otvoriti vrata svima koji su zainteresovani da probaju čari letenja u ultra lakim letjelicama i da prisustvuju ovom vrhunskom događaju. Karte će koštati 5 KM, a za djecu ulaz je besplatan.

Posjetioci sa ulaznicom koji odluče da lete nekom od letjelica imaju besplatno osiguranje od strane XTR-a. Organizatori će ugostiti 10 sportskih pilota iz Mađarske, Hrvatske i Slovenije koji će prezentirati ultra lake letjelice, ultra lake avione, žirokoptere, motorne zmajeve, motorne paraglajdere itd.

Namjera organizatora je održavati Otvorene dane letenja na godišnjoj bazi i svaki put odvesti ovaj događaj u neki drugi grad u BiH.

Zainteresovani mogu doći na XTR Otvorene dane letenja u sljedećim terminima: 8. juni od 14 do 18, 9. juni od 11 do 18 i 10. juni od 10 do 16 sati.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *