Zašto Sarajevo trpi noćne redukcije vode

Prema informacijama koje dolaze iz sarajevskog vodovoda, čini se da obilne padavine koje su kupale Sarajevo proteklih dana nisu poboljšale vodosnabdijevanje. Ipak, zahvaljujući padavinama zaustavljeno je dalje smanjenje izdašnosti izvorišta.

KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo

I dalje su na snazi noćne redukcije vode u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, odnosno kako u ‘Vodovodu i kanalizaciji’ kažu – mjera ‘noćno obaranje pritiska’, na lokalitetu Dolac-Malta – Baščaršija, Velešići, Pofalići, Koševsko Brdo, Ciglane i Vogošća.

Noćnim redukcijama se akumuliraju količine vode potrebne za uredno dnevno vodosnabdijevanje: ‘Vodosnabdijevanje Kantona Sarajevo u dnevnim satima je uredno i nema dnevnih redukcija, a eventualni kratki prekidi u isporuci vode u toku dana su samo u onim ulicama, u kojima se vrše uobičajene i planirane opravke kvarova na vodovodnoj mreži, o čemu svakodnevno obavještavamo javnost.’, kaže Mirjana Trifunović, portparolka preduzeća KJKP ‘Vodovod i kanalizacija’.

Osnovni razlog za isporuku vode pod smanjenim pritiskom je vrlo stara i dotrajala vodovodna mreža, pa zbog zamućenja gravitacionih vrela usljed obilnih kišnih padavina, neka od njih bivaju privremeno isključena iz sistema vodosnabdijevanja.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *