Živjela sloboda u EU info centru

U prostorijama info centra Evorpske unije u Sarajevu, 5. februara 2015. godin, od 17:30 sati će biti upriličena projekcija filma VIVA LA LIBERTA! italijanskog reditelja Roberta Anda.

Viva la libertà (2013)
Viva la libertà (2013)

EU info centar u saradnji sa Italijanskom ambasadom u Sarajevu organizuje otvorenu projekciju filma Roberta Anda iz 2013 – ‘Viva la liberta!’, uz organizovanu diskusiju nakon projekcije filma, sa posjetiteljima i predstavnicima italijanske ambasade.

Viva la libertà (2013)
Viva la libertà (2013)

Projekcija italijanskog filma je početak organiziranja filmskih večeri u prostorima EU info centra za sve građane Bosne i Hercegovine, s ciljem promocije evropske filmske industrije i evropskih vrijednosti.

Viva la libertà (2013)
Viva la libertà (2013)

Kako se državni izbori približavaju, Enrico Oliveri shvata da će izgubiti izbore, te da to podjednako i njegove pristalice i protivnici počinju shvatati. Ne želeći da se suoči sa političkim fijaskom svoje stranke i zemlje, Olivieri nestaje u noći. Rukovodstvo stranke pokušava kupiti vrijeme prikrivajući nestanak Oliviera kroz razne akrobacije. U očajanju oni pronalaze njegovog brata blizanca koji će ga zamjeniti, Giovanni Ernanija pisca i filozofa koji je tek nedavno izašao iz bolnice za mentalna oboljenja…

Roberto Andò: Viva la libertà

Režija: Roberto Andò
Uloge: Toni Servillo, Valerio Mastandrea, Valeria Bruni Tedeschi

Ulaz na sve događaje EU info centra je besplatan.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *