Život prestaje u 23 sata

Sarajevo, panorama
Sarajevo, panorama
Načelnici četiri gradske općine smatraju da nije opravdan prijedlog Gradskog vijeća Sarajeva da se ograniči rad ugostiteljskih objekata do 23 sata.

Mišljenja su da ovakav prijedlog Gradske uprave ugrožava turizam i općenito život glavnog grada BiH.
Damir Hadžić, načelnik općine Novi grad, uvjeren je da ovakva vrsta restrikcije ne može donijeti dobro Sarajevu i Sarajlijama.

“Ukoliko zatvorimo sve ugostiteljske objekte do 23 sata, onda ubijamo Sarajevo”, kazao je Hadžić.

Ako se u nekim kafićima ili klubovima odvijaju radnje koje smetaju građanima, tvrdi da u tom slučaju policija treba da adekvatno reaguje.

“Ukoliko govorimo o maloljetnim licima, postoji odluka Vlade KS koja zabranjuje da se maloljetno lice bez roditelja iza 23 sata nalazi na ulici. Za to postoje adekvatne kazne i to je opet u nadležnosti policije”, istakao je Hadžić.

Ibrahim Hadžibajrić, načelnik općine Stari grad, ističe da ova općina već odavno ima utvrđene propise o radu ugostiteljskih objekata, kao i o tome da se glasna muzika može puštati do 23 sata.

“Naša općina je osigurana video-nadzorima, posebno turističke destinacije poput Baščaršije. To se nadgleda 24 sata dnevno. Nema potrebe za zatvaranjem lokala u 23 sata, posebno u vrijeme turističke sezone. Svaka općina ima svoju odluku o radu ugostiteljskih objekata i nema potrebe za dodatnim revizijama”, rekao je Hadžibajrić.

Mirsada Kazazić, sekretar Općinskog vijeća Novo Sarajevo, tvrdi da i u ovoj općini postoje pravila o radu ugostiteljskih objekata, kao i o periodu u kojem se može slušati glasna muzika.

“Restorani rade do 23, a kafići do 24 sata”, kazala je Kazazićeva.

Općinsko vijeće općine Centar prije nekoliko dana donijelo je odluku o zabrani emitovanja glasne muzike u javnim prostorima, kafićima i dvoranama poslije 23 sata.

piše: Mirsada Lingo

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *