Zvono: Gledati istini u oči

Gledati istini u oči
Gledati istini u oči

Udruženje za afirmaciju kulture i umjetnosti Zvono poziva na otvaranje kolektivne izložbe fotografija pod nazivom GLEDATI ISTINU U OČI. Fotografije su nastale tokom snimanja istoimenog dokumentarnog filma rediteljice Vesne Marić u produkciji televizije BHT1. Autori/ce fotografija su članovi ekipe BHT1, rediteljica te članovi porodica mladih sa poteškoćama u razvoju, koji su glavni junaci i junakinje ove dokumentarne filmske priče.
U Zvonu će premijerno biti prikazan uvod filma koji je sniman tri godine i čiji je završetak planiran tokom 2018. godine. Osim uvoda, posjetitelji/ce će imati priliku pogledati fragmente pantomime koja prate cijeli film i koju su snimili/e djeca s Downowim sindromom i glumica ASJA PAVLOVIĆ.

GLEDATI ISTINU U OČI je film o tri porodice koje imaju djecu s invaliditetom i poteškoćama u razvoju ali i o gradu i načinu na koji grad tretira djecu i osobe s poteškoćama. Snimanje filma prati i međunarodna fundraising kampanja, kreirana s namjerom da se od prikupljenih sredstava obezbijedi kosa platforma ispred ulaza u zgradu jedne od djevojaka iz filma, a koja ima Prader Willi sindrom.

VESNA MARIĆ nakon uspješne predratne televizijske karijere u Sarajevu, već godinama živi i stvara u Londonu te na prestižnim međunarodnim festivalima za svoje filmove osvaja nagrade.
Otvaranje izložbe i projekcija dijela filma tokom čijeg snimanja su fotografije i nastale biće održano u četvrtak, 19. oktobra 2017. godine od 21 sati, u sarajevskoj galeriji Zvono (Obala Maka Dizdara 10).

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *