Međunarodni sajam knjiga i učila – 2011

23. Međunarodni sajam knjiga i učila - 2011
23. Međunarodni sajam knjiga i učila - 2011
Sarajevski sajam i TKD Šahinpašić će od 20. do 25. aprila 2011. godine organizovati međunarodnu sajamsku manifestaciju knjiga i učila – 23. Međunarodni sajam knjiga i učila; 11. Bijenale knjige

Vrlo uspješan i sadržajan – prethodni sajam “Knjige i učila “, organizovan na površini od 9.000 m2, uz učešće – do sada najvećeg broja izlagača i sa izuzetno dobrom posjetom, afirmisan je kao kulturni događaj u gradu , koji se s nestrpljenjem očekuje i ove godine. Sajamski sadržaj ove će godine biti obogaćen manifestacijom Bijenale knjige.

Organizator i partneri uložiće dodatne napore kako bi sadržajno obogatili programsku šemu, koja će ove godine obuhvatati:

• promocije izdavačkih kuća, književnih dijela i autora;
• organizaciju okruglih stolova na aktuelne teme iz oblasti knjižarstva i književnosti;
• međunarodne susrete bibliotekara Slavista;
• susrete sa laureatima književnih nagrada i sl.
• prezentaciju savremenih učila, nastavnih pomagala, školskog i laboratorijskog namještaja;
• uredsku opremu za školske radionice, informatičke kabinete i fonolaboratorije;
• muzičku produkciju;
• dodjele nagrada za više kategorija iz oblasti knjižarstva i književnosti;

Centralni prezentacioni prostor – Bosanske kuće, mjesta su gdje će se održavati promocije izdavačkih kuća, književnih dijela i autora;okrugli stolovi, susreti sa laureatima književnih nagrada, dodjele nagrada iz sljedećih oblasti: Za prevod, uredništvo, časopis, oblikovanje knjige, najbolji štand, izdavački poduhvat godine, najbolju promociju na Sajmu, za životno djelo za književno stvaralaštvo i za izdavaštvo, specijalne nagrade za djela iz umjetnosti, za dugogodišnji doprinos za promicanje kulture, za nauku i za udžbenike..

U ulozi domaćina – promotora u Bosanskim kućama, već uobičajeno će biti priznati i poznati književnici: Mirsad Bećirbašić, Veselin Gatalo, Stevan Tontić, Ivan Kordić, Nura Bazdulj Hubijar…

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *