Akcija građana: Nevina žrtva Denis Mrnjavac

Udruženje Akcija građana
Udruženje Akcija građana
Prije tri godine prekinuta je nevina mladost Denisa Mrnjavca. Bez povoda, bez razloga, bez objašnjenja, u namjeri da se iz čiste obijesti pokaže i dokaže sila napadača.

Denis je ubijen u Gradu kojem je tokom herojske odbrane u vrijeme opsade pomogao cijeli Svijet i Europa da se zaustavi i ublaži stradanje civila. Denis je ubijen u Gradu u kojem je proljeveno toliko krvi, da bi čak i prirodna smrt trebala biti Zakonom zabranjena.

Sarajevo je trebao biti simbol Europe u kojem se slavi život i pobjeda civilizacijskih tekovina nad divljaštvom bezdušnih ubica. Ipak nije tako.

Pokojni Denis je ubijen u Gradu gdje policija u rekordnom roku otkriva i hapsi kriminalce, ali gdje se pouzdano zna da će većina uhapšenih biti puštena na slobodu u vrlo kratkom roku nakon „zadržavanja“.

Denis je ubijen u Gradu, Kantonu i Državi u kojoj kriminalci znaju da već petnaestak godina „nema mjesta u zatvorima“, da „nema adekvatnih ustanova za maloljetne prijestupnike“, „da nema popravnih ustanova“, da je sistem „otvoren“.

Sve su to okolnosti u kojim se desilo nevino stradanje pokojnog Denisa Mrnjavca. I ne samo Denisa.

Dubioza Kolektiv - Zrak
Unatoč svim obećavajućim saopštenjima i ružičastim statistikama, Grad nije napravio zaokret nakon pogibije Denisa Mrnjavca, već postupno upada u još veće nevolje i u dublji glib – u sve češću rafalnu razmjenu vatre po gradskim ulicama, u upotrebu vatrenog oružja u javnom gradskom prijevozu, u bombaške napade.

Stoga, ako vam se neko slučajno obrati ovim riječima: „Š'a je ba, š'a me gledaš“, znajte da vam više niko neće pomoći.

U znak sjećanja na dan kada je pokojni Denis Mrnjavac izgubio život nakon što je čuo te zlokobne riječi, Udruženje Akcija Građana poziva svoje članove i simpatizere Udruženja da u potpunom miru i poštovanju prema njegovoj nevinoj žrtvi dođu u subotu, 5. februara 2011. godine, u 13 sati kod sarajevske Mašinske škole (tramvajska stanica prema Ilidži), gdje ćemo položiti cvijeće i zapaliti svijeće.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *