Akumulator, Aleša Kurta

Kurt je oko sebe okupio brojnu glumačku ekipu i autorski tim saradnika i finalizirao filmski projekt koji govori o borbi za egzistenciju građana opsjednutog Sarajeva

Aleš Kurt

Zasigurno najmaštovitiji bosanskohercegovački teatarski reditelj Aleš Kurt, koji je obilježio repertoare pozorišta u nekoliko gradova Bosne i Hercegovine ostvario je svoju želju i snimio film. Nakon dvadesetak godina Kurt je stao iza objektiva filmske kamere i snimio kratki igrani film Akumulator.

Inspirisan pisanjem bosanskohercegovačkog pjesnika Ivana Kordića, Kurt je oko sebe okupio brojnu glumačku ekipu i autorski tim saradnika te finalizirao filmski projekt koji govori o borbi za egzistenciju građana opsjednutog Sarajeva.

Aleš Kurt je rođen 1965. godine u Zenici, diplomirao je na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu. Nakon nekoliko godina života i rada u Francuskoj, u Sarajevo se vraća 1996. godine. Od tada do danas postavio je nekoliko vrhunskih predstava (“Pad”, “Stop mašina”, “Kad bi ovo bila predstava”, “Poljska konjica”). Sa Bobanom Skerlićem i Markom Marinkovićem režirao je igrani omnibus “Prokleta je Amerika” i nekoliko dokumentaraca.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *