Amfiteatar, aula i streljana na Fakultetu političkih nauka

Fakultet političkih nauka je jedan od 24. članice Univerziteta u Sarajevu. Zvanično je formiran 1961. godine nastavljajući tradiciju dotadašnje Visoke škole političkih nauka u Sarajevu.

Fakultet političkih nauka Sarajevo

Početkom decembra 2103. godine je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu obavljeno otvorenje obnovljenog amfiteatra i aule, koji su obnovljeni sredstvima Turske vladine agencije za saradnju i koordinaciju. Obnovljeni amfiteatar, simbolično nazvan ‘Istanbul-Sarajevo’, ima kapacitet od tri stotine mjesta i urađen je po evropskim kriterijima i standardima.


Studenti, aktivni članovi Asocijacije studenata Fakulteta političkih nauka u Sarajevu – SPONA, samostalno i nezavisno su iznašli način da obnove fakultetsku streljanu, koja je, napominju, ‘prva studentska streljana u regiji i šire’. Otvorenju su, pored osoblja fakulteta, prisustvovali i studenti iz Sarajeva, Mostara, Banja Luke i regiona.

‘Ovim putem pozivamo sve studente, kako Fakulteta političkih nauka, tako i drugih fakulteta u Sarajevu, ali i šire, da nam se pridruže i unaprijede nadopune svoje vještine ovom korisnom i zabavnom aktivnošću.’, riječi su Samira Arnautovića, predsjednika Asocijacije studenata Fakulteta političkih nauka. Mjesečna članarina iznosi 10 konvertibilnih maraka, treninzi se održavaju jednom sedmično, a termin biraju sami članovi u skladu sa svojim obavezama i terminima predavanja.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *