Italija donirala Disciplinskom centru za maloljetnike

Uručena donacija je značajna jer jedno auto kojim je Disciplinski centar raspolagao nije bilo dovoljno za rad dvije službe s maloljetnicima, posebno na terenu.

Disciplinski centar za maloljetnike KS

Ambasada Republike Italije u Bosni i Hercegovini poklonila je Disciplinskom centru za maloljetnike Kantona Sarajevo jedan putnički automobil i kompjuter. Ključeve automobila direktoru ove javne ustanove Samiru Suljagiću uručio je zamjenik ambasadora Republike Italije Stefano Stucci. Donacija je obezbijeđena u okviru projekta ‘Ojačavanje maloljetničke pravde’, koji su u Bosni i Hercegovini izvodili Ambasada Italije i Italijanska kooperacija za razvoj, sredstvima u iznosu od oko 600.000 eura tokom protekle četiri godine.

‘Projekat je bio usmjeren na jačanje infrastrukturnih kapaciteta ustanova za izvršenje krivičnih sankcija nad maloljetnicima, kao i edukaciju profesionalaca u radu s njima, te unapređenje zakonske regulative u ovoj oblasti. Na ovaj način pokušali smo pomoći u rješavanju problema maloljetnika u sukobu sa zakonom kao i njihove reintegracije u društvo., pojasnio je Stucci.

Uručena donacija je značajna jer jedno auto kojim je Disciplinski centar raspolagao nije bilo dovoljno za rad dvije službe s maloljetnicima, posebno na terenu. Ambasada Italije već niz godina podržava rad Disciplinskog centra i pomaže na osiguranju kvalitetnijih sadržaja maloljetnicima. Kroz izvođenje projekta ‘Ojačavanje maloljetničke pravde’ u 2010. i 2011. godini Disciplinskom centru su dodijeljena informatička oprema i didaktički materijali.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *