Antigona – 2000 godina kasnije u Sarajevu

Predstava ANTIGONA – 2000 GODINA KASNIJE, nastala u koprodukciji Internacionalnog teatarskog festivala MESS – Scena MESS i Kazališta Ulysses sa Brijuna ponovo će igrati pred sarajevskom publikom 06., 07. i 08. juna 2013. godine u Stolariji Narodnog pozorišta Sarajevo od 21 sati.

Maja Izetbegović u predstavi Antigona - 2000 godina kasnije
Maja Izetbegović u predstavi Antigona – 2000 godina kasnije

Nastala u režiji Lenke Udovički i prema dramaturškom predlošku Željke Udovičić-Pleština, predstava scenski propituje mitsku priču koja opisuje vrijeme rađanja evropske civilizacije u mukama.
Naslovnu ulogu u predstavi tumači Maja Izetbegović. Uz nju, kao dio bosanskohercegovačke ekipe, igraju Ermin Bravo, Dženana Džanić i Vedad Suljagić. Hrvatsku glumačku postavu predvodi Rade Šerbedžija, uz kojeg glume i Katarina Bistrović-Darvaš, Jelena Lopatić i Damir Urban. U predstavi igraju i studenti i studentice Sveučilišta u Rijeci – Odsjek gluma, mediji, kultura i Odsjeka za glumu sarajevske Akademije scenskih umjetnosti.

Rade Šerbedžija u predstavi Antigona - 2000 godina kasnije
Rade Šerbedžija u predstavi Antigona – 2000 godina kasnije

Muziku je komponovao Nigel Osborne, kostime je osmislila Bjanka Adžić Ursulov, video Martino Šestić, a scenografkinja je Mirna Ler. Za koreografiju zaslužna je Ivana Kalc, scenski pokret Mladen Vasary, dizajner svjetla Andrej Hajdinjak dok je dizajner zvuka Davor Rocco.
Kupovinu ili rezervaciju ulaznica možete izvršiti u direkciji Festivala MESS ili pozivom na broj 033 216 272.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *