Audicija iz 1985. godine

Originalna predstava je zasnovana na istinitim događajima sa prijemnih ispita za glumačku Akademiju, koji su obrađeni na duhovit i sarajevskom humoru svojstven način.

Admir Glamočak kao Simonida Puhalo

Mali je broj onih koji se i nakon par decenija s velikom radošću ne sjećaju doživljaja koje su, u sklopu predstave ‘Audicija’ na prijemnom ispitu glumačke Akademije prolazili: Simonida Puhalo (Admir Glamočak), Solomon Bičakčić (Branko Đurić), Majko Kjajević (Senad Bašić), Željko Stanarević (Željko Kecojević), Srboljub Šailić (Mladen Nelević), Mustafa Sudžuka (Admir Glamočak), Mima Krčić (Jasmin Geljo), Ahmed Saračević (Haris Burina), Davor Stevanović (Željko Ninčić) i Bogoljub Šaulić (Emir Hadžihafizbegović).

Željko Kecojević kao Željko Stanarević

Ono što je počelo u decembru 1984. godine, da bi tokom godina preraslo u društveni i teatarski fenomen ovih prostora ponovljeno je i u decembru 2009. godine, kada se originalna glumačka postava ponovo okupila na Otvorenoj sceni Obala i nakon 25 godina ponovo izvela najpopularniju predstavu koju je Sarajevo iznjedrilo.

Boro Stjepanović kao Profesor

Sarajevska ‘Audicija’ je nastala 1985. godine, u sklopu nastavnog procesa Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu, kada su studenti glume, pod mentorstvom Bore Stjepanovića, osmišljavali likove za potrebe nastavne vježbe ‘Skica za lik i imitacija’. Tokom osamdesetih godina 20. vijeka ‘Audicija’ je dosegla ogromnu popularnost zabilježivši nekoliko verzija i gledanost od više od 2,5 miliona gledalaca iz svihm krajeva bivše Jugoslavije, puneći velike dvorane ‘od Vardara pa do Triglava’.

Emir Hadžihafizbegović kao Bogoljub Šaulić

Podsjetimo se doživljaja sarajevskih studenata glume iz originalne predstave Audicija, prvi put izvedene na sarajevskoj Otvorenoj sceni OBALA.

Vezano: 25 godina Audicije na Obali

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *