Besplatna škola plivanja za učenike osnovnih škola

Organizovani oblik tjelesne aktivnosti je jako značajan u odrastanju djeteta i predstavlja bazu za pravilan razvoj kako sa zdravstvenog tako i sa psihološkog aspekta.

Besplatna škola plivanja za osnovce Opštine Centar

Škola plivanja za učenike osnovnih škola u centralnoj sarajevskoj opštini se realizuje u saradnji sa Javnom ustanovom ‘Centar za sport i rekreaciju’ na Olimpijskom bazenu Otoka. Škola se odvija u tri smjene: prva smjena od 20. do 24. juna, druga od 27. juna do 1. jula, a treća od 4. do 7. jula 2016. godine.

Zdrav način života zahtjeva svakodnevnu primjenu fizičkih aktivnosti. Fizička aktivnost koja angažuje sve mišiće, a blagotvorno djeluje na pluća, zglobove i srce je plivanje. Ova aktivnost djeluje na vezivno tkivo, te omogućava bolju koordinaciju rada nogu i ruku.

Besplatne časove plivanja vodi profesor tjelesnog odgoja Adis Mušanović iz ‘Centra za sport i rekreaciju’. Školu pohađa 105 osnovaca sa područja općine Centar, koji imaju priliku da pet dana u sedmici po dva sata pohađaju časove plivanja. Cilj projekta je da se učenicima omogući da u toku ljetnog raspusta iskoriste slobodno vrijeme za sportske aktivnosti te da, uz stručno vodstvo profesora tjelesnog i zdravstvenog odgoja, savladaju i usavrše osnovne elemente plivanja.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *