BH. dijaspora na Baščaršijskim noćima

Na ovogodišnjem 18. festivalu ‘Baščaršijske noći’, izvođači bosanskohercegovačke dijaspore će se predstaviti muzičkim, filmskim, plesnim i folklornim sadržajima, te likovnim i literarnim radovima.

Ivica Šarić sa predstavnicma bosanskohercegovačke dijaspore
Ivica Šarić sa predstavnicma bosanskohercegovačke dijaspore
Od ove, 2013. godine program sarajevskog ljetnog festivala ‘Baščaršijskih noći’, koji se tradicionalno održava tokom cijelog mjeseca jula, biće obogaćen raznovrsnim kulturnim sadržajima u izvedbi umjetnika, koji žive i rade širom svijeta, a porijeklom su iz Bosne i Hercegovine.

Učešće na ‘Baščaršijskim noćima’ su prošle sedmice dogovorili ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Ivica Šarić i članovi Svjetskog saveza dijaspore BiH, krovne organizacije koja zastupa interese Bosanaca i Hercegovaca koji žive u inostranstvu, na čiju je inicijativu i napravljen ovaj odličan potez.

‘Dogovorili smo da jednodnevni program u okviru festivalskog programa bude posvećen prezentaciji kulturno-umjetničkog stvaralaštva naše dijaspore, budući da je želja naših zemljaka da i ovom prilikom pokažu kako čuvaju i njeguju svoj identitet i privrženost Bosni i Hercegovini.’, saopštio je ministar Šarić.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *