BiH četvrta na Evropskom atletskom prvenstvu

tartan stazaAtletska reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je četvrto mjesto na takmičenju Evropskog timskog prvenstva – Treće divizije, koje je u protekla dva dana održano na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu.

Nakon održanih takmičenja u 42 discipline prvo mjesto u ukupnom poretku osvojila je reprezentacija Izraela sa 401 bodom, druga je bila Moldavija sa 384, treća Danska sa 378, četvta BiH sa 349, peti Island sa 319 bodova itd. Dvije prvoplasirane reprezentacije (Izrael i Moldavija) naredne sezone izborile su nastup u višem rangu takmičnja – Drugoj diviziji.

Drugog dana atletičari i atletičarke BiH osvojili su četiri druga mjesta – Jasna Horozić u utrci na 200 m, Dušan Babić na 800 m, Biljana Cvijanović na 1.500 m, te Kemal Mešić u bacanju diska, dok su treća mjesta pripala Paši Šehić u bacanju kladiva i bacaču koplja Almiru Kolašincu.

Naši najuspješniji predstavnici na takmičenju bili su bacač kugle Hamza Alić i Jasna Horozić u utrci na 400 m, koji su u subotu osvojili prva mjesta. Na prvenstvu je učestvovalo više od 600 atletičara i atletičarki iz 13 zemalja.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *