Billain u Domu mladih

Pod snažnim uticajem ratnih dešavanja i opsade Sarajeva u prvoj polovici 1990-ih, Billain se ostvaruje kroz crtež, nakon čega otkriva umjetnost grafita i kreće

Billain

U subotu, 21. maja 2016. godine od 22 sati, u amfiteatru sarajevskog Doma mladih će nastupiti prominentni sarajevski producent, DJ i dizajner zvuka svjetskog glasa Billain.

Pod snažnim uticajem ratnih dešavanja i opsade Sarajeva u prvoj polovici 1990-ih, Billain se ostvaruje kroz crtež, nakon čega otkriva umjetnost grafita i kreće u kreiranje svojih prvih hip-hop ostvarenja. U potrazi za novim mogućnostima izražavanja osjećanja nastalih tokom opsade, Billain se najprije uči produkciji techno muzike da bi se kasnije potpuno posvetio neurofunk žanru.

Prije nego je krenuo sa vlastitim izdanjima, pridružio se drum&bass ekipi Kontra, koja je organizovala brojna dešavanja tog karaktera u Sarajevu sa DJ-ima poput Matrix & Optical, Teebee, Stakka & Skynet i Konflict. Billain je dobro poznat i van granica Bosne i Hercegovine, ponajviše po svom prepoznatljivom stilu unutar neurofunk žanra, a tokom svoje karijere bilježi odličnu saradnju sa bosanskohercegovačkim zvijezdama poput Frenkie-ja, Ede Maajke, Bože Vreće. Danas je Bllainova muzika zastupljena na BBC Radio 1, a UKF Music je posebno ističe među svojim preporukama.

Billain je 2014. godine kreirao i zajedno sa Slovenom Anzulovićem komponovao dizajn zvuka i muziku za ceremoniju ponovnog otvorenja sarajevske Vijećnice. Uz to, snima i objavljuje kratke filmove o tehnološkoj singularnosti i vještačkoj inteligenciji.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *