Cankarevi dani u Sarajevu

SKD Cankar, SarajevoU organizaciji slovenskog kulturnog društva “Cankar” iz Sarajeva od 25. aprila do 29. maja 2009. godine će biti održana sportsko-kulturna manifestacija “Cankarevi dani”.

Ova manifestacija je posvećena odavanju počasti liku i djelu velikog slovenskog pisca Ivan Cankara, a ulaz na sve manifestacije je besplatan.

25. i 26. aprila će biti održan tradicionalni 17. memorijalni teniski turnir Jan Doršner, na naigralištu TA HEAD u Hotonju kod Vogošće.

Centralna manifestacija ovogodišnjih “Cankarevih dana” je retrospektiva slovenskih filmova Mihe Mazzinija, koja će se desiti u periodu od 10. do 12. maja 2009. godine u dvorani UNITIC, saopćeno je iz SKD “Cankar”.

10. maja 2009. godine od 18 sati su na rasporedu filmovi “Svobodna si, odloči se”, “Sirota s čudnim glasom” i “Čisto navadna zgodba”. Projekcijama će prisustvovati i Miha Mazzini. 11. maja, na rasporedu je film “Slatke sanje”, dok 12. maja možete pogledati film “Operacija Cartier”.

14. maja, u prostorijama SKD “Cankar” će biti održan šahovski turnir. 16. maja, u saradnji s Prvim programom Radio Slovenije, iz hotela Grand u Sarajevu, će biti emitovana radijska emisija za Slovence u svijetu, kada će nastupiti i hor SKD “Cankar” Camerata Slovenica, učenici dopunske nastave slovenskog jezika i kulture i mnogi gosti.

Za kraj Cankarevih dana predviđena je tradicionalna Cankareva tribina koja će biti održana 29. maja 2009. godine u sarajevskom Historijskom muzeju od 18 sati. Naziv ovogodišnje tribine je “Biseri vode”.

Cankarevi dani su bili prva manifestacija koju je SKD Cankar održao nakon obnove 1993. godine.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *