Danas promovisana dva doktora ekonomskih nauka

Promovisani dr. Melika Husić, trenutno najmlađi doktor na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, i dr. Hrvoje Šapina, vrhunski stručnjak u oblasti računovodstva i revizije

Rektor Univerziteta u Sarajevu, Prof. dr Faruk Čaklovica je danas promovisao nove doktore nauka. Na čast doktora ekonomskih nauka su promovisani dr. Melika Husić i dr. Hrvoje Šapina.

Melika HusićDr. Melika Husić je na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu odbranila doktorsku disertaciju pod nazivom ”Stil života i luksuzna potrošnja”. Zavidnu karijeru sa nepunih trideset godina dr. Husić je napravila u oblasti marketinga. Studije ekonomskih nauka pohađala je na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, dok je postdiplomski studij iz oblasti Poslovnog upravljanja (MBA – Master of Business Administration) završila na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Stekla je i bogato međunarodno iskustvo, te predavala u SAD-u na George Washington University. Dr. Husić je objavila preko dvadeset radova u priznatim međunarodnim časopisima i konferencijama. Posebno polje interesa joj predstavlja luksuzna potrošnja, što je i jedna od najaktualnijih tema tržišta u razvoju, posebno za vrijeme trenutne ekonomske krize.

Hrvoje ŠapinaDoktorsku disertaciju pod naslovom „Revizorski rizik kod revizije zaliha podložnih tehnološkim gubicima” dr. Hrvoje Šapina je odbranio na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Disertacija predstavlja originalan i aktuelan istraživački rad fokusiran na analizu kauzalnog odnosa tehnika vrednovanja troškova prema revizorskom riziku, u slučaju revizije zaliha podložnih tehnološkim gubicima, te daje značajan naučni doprinos u oblasti računovodstva i revizije. Na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, dr. Šapina je završio dodiplomski i postdiplomski studij, te je angažovan na katedri za Računovodstvo i reviziju.

Melika Husić je trenutno najmlađi doktor nauka na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *