Konkurs za zumiranje dostojanstva

Pravo ljudskiU Sarajevu će od 12. do 16. novembra biti održan 4. filmski festival o ljudskim pravima u organizaciji Udruženja “Pravo ljudski”.

U okviru festivalskog programa “Zumiraj prava” organiziran je i konkurs za najbolju fotografiju o temi ljudskih prava, saopćeno je iz Udruženja “Pravo ljudski”. Udruženje je pozvalo danas sve zainteresirane učenike srednjih škola dobi između 14 i 18 godina da se prijave na fotokonkurs posvećen temi “Zumiraj dostojanstv(en)o!”.

Konkurs ima za cilj da uključi mlade u kreiranju spomenutog festivalskog programa te putem umjetnosti, odnosno fotografije probudi i razvije ne samo intelektualno osjećanje i svijest o ljudskim pravima već i socijalno angažirani aktivizam. Rok za slanje fotografija je 16. oktobar.

Fotografije trebaju biti u digitalnom obliku, crno-bijele ili u boji. Mogu biti razvijene iz filma ili dijapozitiva, ali u digitalnom obliku. Uz svaku fotografiju potrebno je navesti naziv fotografije s kratkim opisom, porukom ili idejom, ime i prezime autora, naziv srednje škole, starosnu dob te kontakt.

Fotografije se mogu poslati e-mailom na zoomrights@gmail.com ili dostaviti na CD-u na adresu Centra za interdisciplinarne postdiplomske studije.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *