Dani Općine Centar 2015

Od 2. do 9. maja 2015. godine centralna sarajevska općina će upriličiti tradicionalnu manifestaciju – Dani Općine Centar, a za građane je i ove godine pripremljen bogat svečarski i kulturno-sportski program.

Kulturno-sportski centar Skenderija, Sarajevo
Kulturno-sportski centar Skenderija, Sarajevo

U subotu, 2. maja 2015. u dvorištu u Ulici Maršala Tita 54, upriličeno je druženje saboraca i učesnika dešavanja u odbrani grada napadnutog 2. maja 1992. godine. Otvorena je i izložbe ratnih fotografija u sarajevskoj Galeriji ‘Preporod’.

Za utorak, 5. maja predvidjeno je da delegacije Općine Centar i boračkih udruženja polože cvijeće na gradska spomen-obilježja. Istog dana u večernjim satima u Domu mladih na Skenderiji će biti premijerno prikazan dokumentarni film ‘Heroji u bijelom’.

U petak, 8. maja cjelodnevnim programom će biti obilježen Dan mladih Općine Centar, a učenici jedanaest osnovnih škola sa područja općine će od 2. do 9. maja 2015. godine posjetiti ratni Tunel spasa.

Pored navedenog, u sklopu Dana Općine Centar od 2. do 9. maja, za građane je pripremljen kulturno-zabavni i sportski program koji će se održavati u Centru za kulturu Sarajevo (Jelića 1), Centru za mlade na Gorici (Avde Jabučice 52), Galeriji ‘Zvono’ (Hamdije Kreševljakovića 17), na vanjskom terenu FIS-a, u Gimnaziji Obala, te u Multimedijalnom centru ‘Mak’ (Alipašina 6a).

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *