Dječiji sajam po treći put u Sarajevu

Na veliku radost mališana i roditelja Dječiji sajam ponovo stiže u sarajevski centar Skenderija, od 11. do 13. novembra 2016. godine.

3. Dječiji sajam u Sarajevu (11. do 13. novembar 2016)
3. Dječiji sajam u Sarajevu (11. do 13. novembar 2016)

DJEČIJI SAJAM, koji obiluje edukativnim, kreativnim i maštovitim sadržajima, već deset godina oduševljava posjetitelje širom regije, a u Sarajevo je prvi put stigao prije dvije godine kada je izazvao odlične reakcije. Prošle godine DJEČIJI SAJAM je posjetilo više od 25.000 posjetilaca, uz predstavljanje više od pedeset izlagača.
Iako slovi za najšareniju i najveseliju smotru u regionu, namijenjenu djeci do deset godina, sajam se od osnivanja bavi i fokusira na porodicu kao jezgro društva, edukaciju, razvoj i odgoj djeteta od najranije dobi preko vrtićkog uzrasta pa sve do školovanja. Veselje i zabava se nastavljaju i ove godine, a organizatori za sve posjetitelje pripremaju vrhunske sadržaje, kreativne radionice, jedinstvene aktivnosti, brojna iznenađenja i poklone, te mnoštvo radosti i smijeha.

Ulaz na Dječiji sajam je i ove godine besplatan.

Festivalski segment sajma je sjajna prilika da sarajevski mališani i njihovi odgajatelji kroz recitatorske, pjevačke, glumačke, plesne nastupe, sportske discipline i izlaganje kreativnih radova mnogobrojnoj publici u dvorani ‘Mirza Delibašić’ pokažu svoj predani rad i talenat. Na festivalskoj pozornici će se ove godine predstaviti oko hiljadu mališana, predvođenih polaznicima JU ‘Djeca Sarajeva’.
Sajam nastavlja sa svojom humanom misijom, te će zahvaljujući saradnji sa Zavodom za transfuziologiju i udruženjima humanitarnog karaktera omogućiti da svi posjetitelji učestvuju u pomoći ugroženim kategorijama stanovništva. Za većinu malenih sajam je i jedinstvena prilika da se kroz igru i zabavu upoznaju sa radom i svrhom službi od javnog značaja, poput vatrogasne službe, policije i zdravstva, ali i da upoznaju neke od omiljenih ličnosti iz sportskog i javnog života. 

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *