Doček Nove godine na ulicama Sarajeva

Ove godine će Sarajlije i njihovi gosti još jednom, osim u svojim domovima i ugostiteljskim objektima, Novu godinu dočekati i na gradskim ulicama.

Godina snova 2012
Godina snova 2012
Sve koji se u nedjelju 31. decembra 2011. godine nađu na Trgu djece Sarajeva, grijati će Nina Badrić, Mladen Vojičić Tifa, Letu štuke i Emir & Frozen Camels.

Doček Nove 2012. godine čiji su slogani “Godina snova” i “Želim da ti kažem šta sanjam”, zajednički organizuju Grad Sarajevo, Kanton Sarajevo, četiri gradske općine i Turistička zajednica Kantona Sarajevo.

Pored večernjeg organizovan je i dječiji program u okviru kojeg će na tri lokacije biti odigrana predstava “Veseli čas” u kojoj igraju, pjevaju, plešu i glume djeca iz dječijeg hora “Suncokreti”, a njima će se pridružiti i Deda Mraz koji će dijeliti novogodišnje paketiće.

Zbog što bolje sigurnosti slavljenika biće angvžovane dostatne snage Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u cilju za prevenciju prodaje i upotrebe pirotehničkih sredstava kao i nelegalne prodaje na novogodišnjim štandovima.

Za organizaciju novogodišnjeg dočeka, Grad Sarajevo je izdvojio 80.000 KM, Kanton Sarajevo i Turistička zajednica KS po 20.000 KM, opštine Novi Grad, Novo Sarajevo i Centar po 10.000 KM, dok je Opština Stari Grad učestvovala sa 5.000 KM.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *