Ubistvo i samoubistvo na Čengić vili!

Denis, Amar, Sanja... Vaše ime je?

Srđan Čanković (40) ubio je nožem svoju bivšu djevojku Sanju Stanišić (29), a potom je bacio sa šestog sprata zgrade u Ulici Fetaha Bećirbegovića 23 u sarajevskom naselju Čengić Vila, a potom je skočio kroz isti prozor u sigurnu smrt.

Prema riječima Irfana Nefića, portparola MUP-a Kantona Sarajevo, policiji je u 11.55 sati dojavljeno da je u toku provala u stan u Ulici Fetaha Bećirbegovića 23 na šestom spratu. Patrola je vozilo parkirala ispred zgrade i u trenutku kad su policajci utrčali u haustor, na plato ispred ulaza palo je jedno, a potom i drugo tijelo…

Nezvanično se moglo saznati da je Stanišićeva bila apsolvent na književnosti. Imala je brata u Americi i spremala se da ga uskoro posjeti. Ne znajući da se Srđan Čanković drogira, prije izvjesnog vremena počela se zabavljati s njim. Kada je saznala da je njen mladić sklon uzimanju droge i alkohola, već je bilo kasno. Počela ga je izbjegavati, a on ju je danima proganjao. Komšije ubijene djevojke bili su svjedoci da je Čanković i po nekoliko puta dolazio pred zgradu i dozivao Sanju…

Srđana je znala sarajevska policija – kad bi se napio, kažu, lomio je flaše u Kolodvorskoj. Da je imao ubilačke namjere, moglo se naslutiti kada je jednom prilikom otvorio prozor svog stana na 11. spratu i Sanji zaprijetio da će je baciti ako raskine s njim. Prijateljica ubijene djevojke priča da je Sanja, nakon raskida sa Čankovićem, upoznala drugog mladića, izvjesnog Edu, a Čankoviću je, izgleda, to bila kap koja je prelila čašu.

U srijedu je iskoristio priliku kada je Sanjina majka otišla na posao u Općinu Novo Sarajevo, ušao je u zgradu i popeo se na šesti sprat. Nogom je razvalio vrata i probudio djevojku koja je spavala. Šta se u stanu zaista dešavalo, nikad neće biti poznato, a postoje određene indicije da je policiju pozvala Sanjina drugarica koja je, vireći kroz špijunku na vratima svog stana, vidjela Čankovića kada je došao.

Nekako u isto vrijeme, grupa policajaca ispred te zgrade hvatala je narkomana Samira Čolu, koji je u obližnjem granapu krao čokolade. Njihove kolege, nakon dojave o provali u stan Stanišića, došle su na intervenciju.

piše: Dragan Pavlović

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *