Glas za mir i ljudske vrijednosti u Sarajevu

Javno predavanje “Glas za mir i ljudske vrijednosti” biće održano 27. aprila 2015. godine od 19 sati u sarajevskom Bosanskom kulturnom centru.

Sri Sri Ravi Shankar
Sri Sri Ravi Shankar: Ne sudite i ne brinite o tome šta drugi misle o vama.

Predavac je svjetski poznat humanist, mirotvorac, Sri Sri Ravi Shankar, koji nakon predavanja u Evropskom parlamentu u Briselu, po prvi put dolazi u Bosnu i Hercegovinu u sklopu svjetske turneje. Sri Sri Ravi Shankar će se na javnom predavanju u glavnom gradu obratiti svim građanima Bosne i Hercegovine, a predavanje će putem interneta biti i uživo prenoseno u preko 50 zemalja svijeta.

Who is Driving? We or the mind? Extract of a talk by Sri Sri Ravi Shankar

Vizija Sri Sri Ravi Shankara jeste društvo bez stresa i bez nasilja ujedinila je milione ljudi širom svijeta kroz projekte služenja društvu i kroz programe Fondacije Art of Living (Umijeće življenja), čiji je osnivač i koja ima poseban savjetodavni status pri Ekonomskom i Socijalnom Vijeću Ujedinjenih Naroda (ECOSOC).

Sri Sri Ravi Shankar
Sri Sri Ravi Shankar: Umijeće življenja je u sadašnjem trenutku.

Sri Sri Ravi Shankar je nosilac brojnih svjetskih priznanja, nagrada, počasnih doktorata i profesorata, a tri puta je bio nominovan za Nobelovu nagradu za mir. Tokom zvanične posjete Bosni i Hercegovini Sri Sri Ravi Shankara će u Sarajevu primiti i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Udruženje Umijeće življenja (Art of Living) u Bosni i Hercegovini djeluje od 2000. godine, provodeći programe Međunarodne Art of Living Fondacije.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *