Grad podržava 15. Sarajevo Film Festival

Alija Behmen, Mirsad Purivatra, SFF, Sarajevo, BiHGradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i direktor Sarajevo film festivala Mirsad Purivatra potpisali su danas Ugovor o pokroviteljstvu i sufinansiranju 15. Sarajevo film festivala.

Grad Sarajevo sa 200.000 KM podržava ovogodišnji jubilarni Sarajevo film festival, koji će se održati od 12. do 20. avgusta.

Na prijemu, koji je Sarajevo film festival upriličio u muzičkom paviljonu At Mejdan, i načelnici četiri gradske općine potpisali su Ugovore o sufinansiranju ove značajne manifestacije.

“Grad Sarajevo je izdvojio do sad najviši iznos finansijske podrške Sarajevo film festivalu, koji je Odlukom Gradskog vijeća Grada Sarajeva proglašen manifestacijom od posebnog interesa za Grad”, istakao je Behmen.

Gradonačelnik je kazao da je Grad još od 2001. godine partner SFF, te da će nastaviti u kontinuitetu i na svaki drugi način da podržava jedan od najznačajnijih filmskih događaja, kako u BiH tako i u cijelom regionu.

“Sarajevo je danas grad filma. Imamo najuspješniju i najveću filmsku smotru u ovom dijelu Evrope. Sjetimo se 1995.g. i Prvog Sarajevo film festivala kojeg je pogledalo 3.500 ljudi, da bi prošlogodišnji 14. SFF zabilježio blizu 100.000 posjetilaca. Ova internacionalna smotra filmske umjetnosti predstavlja naš najbolji i najuspješniji izvozni proizvod, kojim je ovaj grad prepoznatljiv i cijenjen u svijetu”, istakao je gradonačelnik Behmen.

Gradonačelnik je izrazio svoje uvjerenje da će Sarajevo u svečanom tonu i sa svojom prepoznatljivom gostoljubivošću dočekati učesnike i goste 15. Sarajevo film festivala.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *