Grad Sarajevo izdvojio novac za park-šume Mojmilo

Grad Sarajevo za Park-šume MojmiloGradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i načelnik Općine Novi Grad Damir Hadžić su potpisali Ugovor o sufinansiranju realizacije kapitalnog projekta “Revitalizacija Park-šume Mojmilo”.

Prema ugovoru, čijem je potpisivanju prisustvovao i predsjedavajući Gradskog vijeća, Marin Ivanišević, Grad je izdvojio 300'000 KM za ovu namjenu.

“Ovom finansijskom podrškom koja je do sada najveća, Grad Sarajevo je prepoznao značaj ovog projekta ne samo za 150.000 stanovnika novogradske, već i ostalih gradskih općina”, istakao je načelnik Hadžić.

Riječ je o ekološkom projektu, koji će za tri do pet godina predstavljati zelenu oazu usred grada sa sadržajima za odmor i rekreaciju. Na ovom prostoru već je izgrađena eko-kuća, trim staza i pristupilo se vegetacijskom uređenju, a u planu su sadržaji poput sportskog igrališta, tubbinga, sankališta, skijaške staze i dr. Dogovorene su aktivnosti oko produženja kombi linije, a gradit će se i parking za 400 do 500 automobila.

“Sufinansiranjem ovog projekta Grad Sarajevo daje doprinos izgradnji sportsko-rekreativnih sadržaja na lokalitetu Park-šuma Mojmilo, ali i zaštiti ovog prostora od neplanske gradnje i devastacije”, istakao je gradonačelnik Behmen te dodao da ovaj prirodni raritet, kojim se malo koja lokalna zajednica kod nas može pohvaliti, treba nastaviti podržavati i promovirati.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *