Hajmo svi u Vils za Prvi maj

Hajmo svi u Vils
Hajmo svi u Vils
Povodom obilježavanja 1. maja, Međunarodnog praznika rada, predstavilljen je program manifestacija u organizaciji Grada Sarajeva.

“Odlučili smo se ponovno građankama i građanima, djeci i omladini, radnicima i penzionerima, te građanima koji su u potrazi za poslom, upriličiti sadržajan i interesantan vikend, ovaj put u partnerstvu sa Vladom Kantona Sarajevo i Međunarodnim centrom za djecu i omladinu Novo Sarajevo. Slogan naše manifestacije je “Hajmo svi u Vils”, što govori da je centar događaja i ovaj put Vilsonovo šetalište.”, ističe Igor Kamočaji, zamjenik gradonačelnika Sarajeva.

Sarajevo Drum Orchestra
Sarajevo Drum Orchestra
Program počinje prvomajskim urankom, odnosno buđenjem grada od 7 do 9 sati uz Sarajevo Drum Orchestra i vožnjom Happy Busa glavnim sarajevskim ulicama. Zainteresovani građani se mogu voziti ovim busom koji će u 7 sati krenuti od Katedrale i zaustavljati se na Dolac Malti, kod RTV Doma, na Dobrinji, Alipašinom polju, Otoci, Pofalićima, Skenderiji, kod Vijećnice, na Marijin Dvoru i tako do Vilsonovog šetališta.

Slijedi okupljanje građana u Vilsonovom šetalištu od 9 do 10 sati kada je predviđena jutarnja kafa iz velike džezve i druženje uz muziku Sarajevo Drum Orchestra.

Od 10 sati i 30 minuta slijedi program za najmlađe kada počinje Likovna radionica za djecu o temi “Crvenkapica i vuk”. Ova likovna radionica realizirat će se u suradnji s Međunarodnim centrom za djecu i omladinu Novo Sarajevo.

U 13 sati predviđeno je proglašenje najboljeg rada i, naravno, nagrade za najtalentiranije, te nastup plesnih grupa iz Međunarodnog centra za djecu i omladinu.

Od 10 do 14 sati na programu je mini basket i takmičenje u tricama u organizaciji KK “Koš” gdje su također planirane simbolične nagrade za najbolje šutere. Svi mogu učestvovati bez obzira na spol i godine.

Od 10 do 15 sati trajat će akcija prikupljanja igračaka i odjeće za “GuGu” humanitarni bazar.

Elvis J. Kurtović
Elvis J. Kurtović
Prvi put na otvorenom, odigrat će se predstava za djecu “Crvenkapica” koju igra mlada glumačka ekipa Kemal Čebo, Aida Bukva, Adnan Goro i Nusmir Muharemović. Predstava počinje u 12 sati.

Od 13 do 15 sati građani će moći uživati u party-u “DeBel Boya i Zgodneya”.

I na kraju, od 14 do 15 sati tradicionalno organiziran je prvomajski grah koji će pripremiti tetka Zilha i Narodna kuhinja Stari Grad za sve prisutne na Vilsonovom.

Grad Sarajevo je jedan od pokrovitelja koncerta Erogenih zona, Elvisa J. Kurtovića i Nedima koji će biti održan u Domu mladih u večernjim satima sa početkom u 21 sat, u kompletnoj organizaciji Sekcije mladih Sindikata Bosne i Hercegovine. Ulaz na koncert je besplatan.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *