HALTER EGO

HALTER EGO je mlada perspektivna rock grupa, nastala u Sarajevu u vrijeme kad je stasavao i sarajevski Skroz. Ekipu, koja je snimila nekoliko pjesama, činili su Hamo (gitara), Mirza (vokal) i Jasko (violina). Grupa više ne postoji, ali su pjesme preživjele, poput ‘Pogleda’.

[jwplayer config=”480×360” mediaid=”23612”]
Halter Ego: Pogled

Sretna i lijepa društvu kažeš: ‘Ćao!’, i paziš da u kuću uđeš tiho. Tu više ne moraš da glumiš sreću. U mraku sobe te ne vidi niko. Šminku ti opet skidaju suze, opet ista priča od koje boli glava. Taj rebus samoće k'o da nema riješenje – i dalje si tako prokleto sama.

Ja jeftino dajem svoje dosadne dane. Moj život je uska siva cesta. Jjedva se vučem – idem, pa stanem, kraj mene za druge nema mjesta. Al’ osjetim ponekad toplotu tvog daha, to kao da mjesec grije kroz tamu. Drhtimo zbog istog straha – naći ću te opet, naći ću te samu.

Samo ponekad, kad noć je vedra, baciš mokri pogled daleko u mrak prema onom dijelu svijeta gdje živi neko ko ti je drag. I dok lutam sam usred hladne tame dohvati me pogled tvoj i vrati me u one dane kad sam bio samo tvoj.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *