Hrana sa sevdahom u centru Sarajeva

Gastro festival u Sarajevu“Hrana sa sevdahom”, drugi gastro eko-fest je započeo danas u Sarajevu i trajaće do nedjelje, 26. aprila 2009. godine.

U večernjim satima u Domu Oružanih snaga BiH će biti predstavljeni nacionalna gastro-ponuda Malezije, kao i narodne nošnje ove zemlje, a biće prikazan i kratki film o prirodnim ljepotama Malezije.

“Za petak smo predvidjeli kulturno-umjetnički program, a u subotu prezentaciju bosanskog lonca. Cilj nam je da se posjetiocima i prisutnima na Trgu Alije Izetbegovića predstavi šta sve ide u bosanski lonac, kako se on spravlja, i da se pokaže da je, i pored toliko sastojaka, bosanski lonac itekako ukusan”, rekla je Samira Katica-Arnautović.

Pored predviđenih programa, na Trgu oslobođenja – Trg Alija Izetbegović je postavljena i savjetodavno-prodajna izložba zdravih proizvoda – ljekovitog bilja, pčelinjih proizvoda, eko-hrane…

Izlagači dolaze iz cijele Bosne i Hercegovine, a svi posjetioci Trga “kof Ekonomije” će u narednim danima imati priliku pogledati i prigodne kulturno-umjetničke programe u izvođenju kuturno-umjetničkih društava iz Vareša, Goražda i Sarajeva.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *